Lietuvos jaunimas Europos čempionate startavo dviem pergalėmis 0

Lietuvos jaunimo (iki 20 m.) rinktinė Europos pirmenybes Graikijoje pradėjo dviem pergalėmis, kurioms pasiekti reikėjo skirtingų scenarijų. Pirmąją čempionato dieną lietuviai tik mačo pabaigoje palaužė Juodkalnijos ekipą 73:71. Tuo tarpu penktadienį Izraelis buvo sutriuškintas net 50 taškų skirtumu – 118:68.

Prie abiejų pergalių svariai prisidėjo žalgiriečiai Šarūnas Vasiliauskas ir Žygimantas Janavičius.

Pirmasis mačas su juodkalniečiais vyko itin atkakliai. Ketvirtajame kėlinyje lietuvių varžovai turėjo 8 taškų pranašumą, bet Donato Motiejūno ir Ado Juškevičiaus taškai leido išlyginti rezultatą. Lemiamą metimą rungtynėse atliko Š.Vasiliauskas, likus žaisti mažiau nei pusę minutės išvedęs savo komandą į priekį 73:71. Paskutinė Juodkalnijos krepšininkų ataka nebuvo sėkminga ir leido lietuviams iš laimės atsipūsti.

Š.Vasiliauskas ir Ž.Janavičius nugalėtojams pelnė po 8 taškus, o pastarasis 192 cm ūgio gynėjas taip pat atkovojo 9 atšokusius kamuolius – daugiausiai komandoje.

Antroji čempionato akistata Lietuvos rinktinei buvo žymiai lengvesnė. Izraelio krepšininkai palūžo jau pačioje susitikimo pradžioje, o Ž.Janavičiui ir Š.Vasiliauskui įskraidinus po porą tritaškių, įpusėjus rungtynėms rezultatas buvo 63:29 lietuvių naudai. Po dar vieno Šarūno metimo trečiojo kėlinio pabaigoje skirtumas pasiekė ir 41 tašką (91:50). Mačą aikštėje baigę atsarginiai rinktinės krepšininkai sugebėjo dar labiau padidinti persvarą.

Net šeši Lietuvos rinktinės žaidėjai surinko dviženklį taškų skaičių, o žalgiriečiai buvo vieni rezultatyviausių. Š.Vasiliauskas pelnė 18 taškų (4/6 trit.), Ž.Janavičius – 17 (3/4 trit., 8/12 baud., 6 atk. kam.). Abu krepšininkai rungtynėse nesuklydo nė karto.

Šeštadienį 16.45 val. Lietuvos laiku mūsiškiai susitiks su Turkijos bendraamžiais.

Komentarai