Ž.Janavičius ir Š.Vasiliauskas tęsia pasirodymą Graikijoje 0

Lietuvos jaunimo (iki 20 m.) rinktinė tęsia pasirodymą Europos čempionate Graikijoje. Pirmajame etape įveikę visus tris varžovus, antrąjį lietuviai pradėjo pralaimėjimu serbams, bet šiandien šventė pergalę prieš Kroatijos bendraamžius ir pirmauja F grupėje.

Mačas prieš kroatus buvo laimėtas rezultatu 93:83, o rezultatyviausiai mūsiškių gretose žaidė žalgirietis Žygimantas Janavičius, pelnęs 19 taškų. Gynėjo buvo pilna visoje aikštėje – jis taip pat atkovojo 6 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir iš priešininkų perėmė 4 kamuolius.

Ne mažiau prie pergalės prisidėjo ir kitas ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Šarūnas Vasiliauskas. Jo tritaškis įpusėjus ketvirtajam kėliniui pradėjo lemiamą lietuvių spurtą. Iš viso į kroatų krepšį Š.Vasiliauskas įmetė 14 taškų.

Pirmadienį 67:76 pralaimėtose rungtynėse Serbijos ekipai žalgiriečių indėlio pergalei nepakako. Abu gynėjai Lietuvos rinktinei tąkart pelnė po 12 taškų. Visgi, ši nesėkmė gali neturėti įtakos tolimesnei F grupės rikiuotei, jei trečiadienį lietuviai įveiks Ukrainos dvidešimtmečius, taip užsitikrindami pirmąją vietą pogrupyje.

Komentarai