Europos jaunimo čempionate lietuviai liko penkti 0

Po apmaudaus pralaimėjimo italams Europos jaunimo (iki 20 m.) čempionato ketvirtfinalyje Lietuvos krepšininkai turėjo tenkintis penktąja vieta, dėl kurios taip pat turėjo rimtai pakovoti. Trečiajame kėlinyje lietuviai nuo Turkijos rinktinės atsilikinėjo 18 taškų skirtumu, tačiau Šarūnui Vasiliauskui per paskutinį ketvirtį pelnius 11 taškų, sugebėjo išplėšti pergalę 77:72 (10:21, 16:14, 18:24, 33:13).

Mačą dėl penktosios vietos mūsiškiai pradėjo vangiai ir jau pirmajame kėlinyje turėjo dviženklį deficitą, kuris po didžiosios pertraukos dukart šoktelėjo iki 18 taškų (30:48, 39:57). Jėgas Lietuvos dvidešimtmečiai sukaupė tik per paskutines 10 minučių. Tuomet Adas Juškevičius bei Š.Vasiliauskas vieną po kito siuntė kamuolius į turkų krepšį ir padėjo lietuviams perimti iniciatyvą, o patys tapo rezultatyviausiais rungtynių žaidėjais, su atitinkamai pelnytais 21 ir 19 taškų.

Prieš tai šeštadienį Lietuvos komanda 80:72 antrą kartą čempionate įveikė Juodkalnijos atstovus. Tose rungtynėse blykstelėjo Edgaras Želionis, surinkęs 24 taškus ir atkovojęs 12 kamuolių. Žalgirietis Žygimantas Janavičius prie pergalės prisidėjo pelnydamas 17 taškų, atkovodamas 6 kamuolius ir atlikdamas 4 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau šios dvi pergalės vargiai atpirko pralaimėjimo kartėlį po ketvirtfinalio varžybų. Penktadienį lietuviai buvo sukaupę 14 taškų pranašumą, bet paskutinėmis sekundėmis nusileido Italijos bendraamžiams 68:69 ir prarado šansus kovoti dėl medalių.

Komentarai