Kauno „Žalgiris“ mokys sportuoti be traumų 0

ŪBIG valdomas Kauno „Žalgiris“ atsiliepė į Lietuvos Respublikos Sveikatos ministerijos kvietimą dalyvauti konkurse, kuriuo skatinamas keitimasis gera praktika ir patirtimi sveikatos srityje, vykdoma traumų prevencija, Lietuvos gyventojai motyvuojami aktyviau pasinerti į fizinę veiklą.

Pagal atliktų tyrimų duomenis maždaug pusė visų patiriamų sportinių traumų įvyksta būtent mokyklose, o ir mokiniai kūno kultūros pamokas dažnai suvokia kaip nemalonią prievolę, nėra motyvuoti sportinei veiklai. Kauno „Žalgiris“ neliko abejingas tokiai susiklosčiusiai situacijai. Sveikatos ministerijai pateiktas projektas „Sportuok be traumų su Kauno „Žalgiriu“ spręs didelio sportinių traumų skaičiaus problemą, tuo pačiu motyvuos Lietuvos gyventojus, o ypač jaunimą, aktyvesnei sportinei veiklai.

LR Sveikatos ministerijai patvirtinus šį, šiuo metu itin aktualų, projektą, jis vyks spalio ir lapkričio mėnesiais ir bus sudarytas iš trijų etapų.

Pirmiausiai moksleiviai bus skatinami reikšti mintis, kokią svarbą jų gyvenime sudaro sportas, trumpų esė pavidalu. Geriausi esė bus talpinami internete. Tokia savimotyvacijos priemonė paskatins susimąstyti apie sporto reikšmę, o tuo pačiu motyvuos dažniau pasinerti į aktyvią veiklą.

Antrajame etape iš Kauno apskrities mokyklų bus kviečiama po vieną (labiausiai kvalifikuotą) kūno kultūros pedagogą į viešą pamoką, vyksiančią „Žalgirio“ treniruočių centre. Pamokos metu žalgiriečiai kartu su aukštos kvalifikacijos gydytojų ir fizinio pasirengimo trenerių komanda papasakos apie raumenų ir sąnarių apšildymo svarbą, taip pat apmokys taisyklingo apšilimo. Šioje pamokoje dalyvaus ir geriausių esė autoriai. Po to pamokos dalyviai turės galimybę pabendrauti su Kauno „Žalgirio“ komanda. Į savo mokyklas grįžę pedagogai bus įpareigoti pasidalinti gauta vertinga informacija su savo kolegomis ir mokiniais.

Galiausiai bus parengtos penkios video pamokos, kurias galės pamatyti ir visi sportu bei „Žalgiriu“ besidomintys žmonės. Video medžiaga bus pateikiama internete „Žalgirio“ svetainės lankytojams, taip pat transliuojama vieninteliu Lietuvoje sporto kanalu „Sport 1“, o pageidaujantiems bus platinama ir DVD formatu.

Komentarai