„Žalgirio radijo“ laidos vedėjais nori tapti ir televizijos bei radijo žvaigždės, ir moksleiviai 0

„Šią užduotį moksleivis atliko geriau už mane“, – atsiduso daugiau nei 10 metų televizijoje dirbantis Daumantas Butkus, bet pažadėjo kovoti iki galo parodydamas, kad yra geresnis tiesioginiame eteryje. ŪBIG valdomo Kauno „Žalgiris“ paskelbtas konkursas „Žalgirio“ radijo laidų vedėjo vietai užimti sulaukė ypač didelio populiarumo, o parengtos užduotys buvo kietas riešutėlis net ir didžiulę patirtį tiesioginiame televizijos ir radijo eteryje turintiems žurnalistams.

Į atranką etapą buvo pakviesti kandidatai, kurių gyvenimo aprašymai atitiko klubo keliamus reikalavimus, o motyvaciniai laiškai užtikrino didelį norą dirbti šioje pozicijoje. Šiame etape septyni potencialūs radijo laidos vedėjai, paskirstyti poromis rinkosi Kauno „Žalgirio“ klube, kur jų laukė nemaži išbandymai.

Įvardinę savybes, kuriomis turėtų pasižymėti ši radijo laida, ir papasakoję po anekdotą apie sportą, konkurso dalyviai kibo į tolimesnes klubo parengtas užduotis.

Pirmiausiai būsimiems „Žalgirio radijo“ laidos vedėjams buvo pateikta situacija: „Eurolygos išvyka. Nuvykus į Barseloną, paaiškėja, kad dingo Manto Kalniečio ir Dainiaus Šalengos aprangos. Oro uosto darbuotojai žada, kad aprangos turi atsirasti iki rugtynių. Jau rungtynių diena, 17.00 val., o aprangų dar nėra“. Naudojant šią informaciją reikėjo ekspromtu pateikti ne mažiau nei minutės trukmės reportažą radijo eterio klausytojams.

Tikras sporto laidos vedėjas privalo mokėti ir komentuoti varžybas. Todėl kita užduotis buvo pakomentuoti 2 paskutinių minučių atkarpą itin įtemptose (įsivaizduojamose) Eurolygos varžybose su Barselonos „FC Barcelona“. Įtampa buvo kuriama pateikiant faktus: vyksta pratęsimas, „Žalgiris“ pirmauja minimalia persvara, o varžovai organizuoja lemiamą ataką. Klausantis įsivaizduojamas varžybas komentuojančių konkurso dalyvių net pasirodydavo, kad rungtynės iš tiesų vyksta, o įtampa prikaustydavo dėmesį. Tokiu būdu buvo patikrinta ir charizmatiška būsimo laidos vedėjo asmenybė.

Paskutiniosios užduoties metu buvo parengtas reportažas raštu apie „Žalgirio“ aktualijas – Eurolygos burtus arba Manto Kalniečio situaciją, pranešime panaudojant kuo daugiau šaltinių, cituojant bei pateikiant savo nuomonę. Taip klubas išbandė kandidatų gebėjimą rinkti informaciją.

Po atrankos liko 4 tinkamiausi kandidatai: tai daugiau nei dešimties metų darbo patirtį televizijos tiesioginiame eteryje turintis žurnalistikos „vilkas“ Daumantas Butkus, penkerių metų patirtį turintis radijo „Tau“ laidų vedėjas Linas Majauskas, o be jų ir du būsimi dvyliktokai – Justinas Liaudinskas ir Karolis Tiškevičius.

„Labai patiko atlikinėti iškeltas užduotis: komentuoti, parengti reportažą. Jaučiuosi labai pakiliai dėl šio posto grumdamasis su žymiais ir patirties turinčiais radijo laidų vedėjais“, – dalinosi įspūdžiais 2008/2009 metų sezoną Kauno „Žalgirio“ rungtynių pranešėju dirbęs konkurso dalyvis Justinas Liaudinskas. Kiek vėliau pridėjo: „Po interviu neskubėjau namo, ėjau Laisvės alėja ir šypsojausi – viskas pavyko sklandžiai. Darbas „Žalgirio radijo“ laidoje būtų mano svajonės išsipildymas. Dėkoju už suteiktą progą“.

Galutinis etapas įvyks artimiausiomis dienomis, kada likę stipriausieji atrankos dalyviai įrašinės bandominę laidą studijoje, kurios metu kalbins Kauno „Žalgirio“ klubo atstovus. Laidos įrašus galės perklausyti ir už juos balsuoti www.zalgiris.lt svetainės lankytojai. Tuomet, atsižvelgus į visų etapų rezultatus, bus išrinktas labiausiai nusipelnęs tapti „Žalgirio“ radijo laidos vedėju.

Komentarai