S.Vene sėkmingai žaidžia už Estijos vyrų rinktinę 0

ŪBIG valdomam Kauno „Žalgiriui“ priklausantis aštuoniolikmetis Siim-Sander Vene sėkmingai atstovauja Estijos nacionalinei vyrų rinktinei. Praėjusį sezoną Kauno „Kaunas Triobet“ ekipoje praleidęs S.Vene su savo šalies rinktine ruošiasi rugpjūčio 5 d. prasidėsiančioms kovoms dėl išlikimo Europos čempionato A divizione.

Penktadienį estai baigė pasirengimo etapą pralaimėdami Suomijos rinktinei 72:90. S.Vene savo komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą – surinko 9 taškus ir atkovojo 7 kamuolius per 15 sužaistų minučių. Daugiau taškų Estijos komandai pelnė tik Janaras Taltsas – 22.

Suomijos ekipoje rezultatyviausias buvo Teemu Rannikko, įmetęs 21 tašką. Buvęs žalgirietis Hanno Mottola pelnė 14 taškų ir atkovojo 3 kamuolius.

Kiek anksčiau Estijos nacionalinė rinktinė po du kartus įveikė Naujosios Zelandijos ir Danijos rinktines bei pasidalino po pergalę su latviais. Antrajame mače su Naujosios Zelandijos komanda, kurį estai laimėjo 63:59, paskutinį baudos metimą, įtvirtinusį pergalę, pataikė būtent S.Vene.

Europos čempionato A diviziono išlikimo varžybose estai grumsis su Vengrijos, Ukrainos ir Čekijos krepšininkais. Dvi prasčiausiai pasirodžiusios ekipos iškris į B divizioną.

Komentarai