Į Lietuvą sugrįžęs M.Pocius „Žalgiryje“ tikisi atsiskleisti 0

Giedrius Janonis, Alfa.lt

„Pasitaikė puiki galimybė grįžti į Lietuvą ir rungtyniauti aukštame lygyje. Nesinorėjo atmesti puikaus pasiūlymo“, – šiuos žodžius į Vilnių iš JAV parvykęs žiniasklaidos atstovams ištarė naujasis Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos narys Martynas Pocius.

Su laikinosios sostinės ekipa 23 metų 196 cm gynėjas pasirašė 3 metų sutartį pagal formulę 2+1.

Šešetą metų vienas talentingiausių lietuvių praleido už Atlanto, kur studijavo aukštojoje mokykloje bei vilkėjo „Duke“ universiteto komandos marškinėlius.

„Krepšinis JAV ir Europoje skiriasi. Tačiau nemanau, kad man dėl to iškils kažkokių problemų. Su treneriu Gintaru Krapiku kalbėjomės tik porą sykių, tad kokią vietą užimsiu ekipoje dar nežinau. Manau teks pažaisti ir antruoju ir trečiuoju numeriu, o kartais – pirmuoju“, – tikino M.Pocius.

Praėjusį sezoną „Žalgirio“ klubas buvo atsidūręs ant bedugnės krašto. Dėl didelių skolų visi žaidėjai rungtyniavo negaudami atlygio.

Tačiau atėjus naujam investuotojui – Ūkio Banko investicinei grupei (ŪBIG) – priešakyje su Vladimiru Romanovu, situacija pasikeitė.

Paklaustas, ar nebijojo padėti parašo ant kontrakto, M.Pocius atsakė: „Esu visiškai ramus. Žinau, jog V.Romanovas likvidavo visas skolas. Kaune man sudarytos sąlygos visapusiškai tobulėti“.

Krepšininkas negalėjo pasakyti, ko kitą sezoną galima tikėtis iš „Žalgirio“ tiek Eurolygos varžybose, tiek LKL bei BBL lygų pirmenybėse.

„Sunku prognozuoti. Nemačiau būsimų komandos draugų. Pirmadienį pradėsime pasirengimą naujam sezonui. Dabar tiesiai važiuoju į Kauną. Ieškosiuosi buto, riekia įsikurti. O tada norisi kuo greičiau paimti kamuolį į rankas ir bėgti į aikštelę“, – dėstė M. Pocius.

Net ilgą laiką žaisdamas užjūryje M. Pocius nebuvo dingęs iš Lietuvos krepšinio specialistų akiračio.

„Dar dirbant Lietuvos nacionalinėje vyrų rinktinėje buvome pasikvietę Martyną į pradinę pasiruošimo stovyklą. Ten jis paliko tikrai gerą įspūdį, nors ir sportavo turėdamas sveikatos problemų.

Kitą sezoną jam teko ištverti operaciją ir šiek tiek gaila, kad „Duke“ universitete po traumos jam nebuvo suteikta šansų įsilieti į komandą ir gauti žaidybinės praktikos. Tačiau Martynas yra jaunas vyras, turintis daug galimybių.

Jis tai įrodė šią vasarą grįžęs į Lietuvą – žaisdamas su studentų rinktine Universiadoje M.Pocius buvo vienas komandos lyderių“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Prieš keletą savaičių iš Belgrado grįžusi Lietuvos studentų rinktinė Universiadoje užėmė penktąją vietą. M.Pocius čempionate pelnydavo po 13,5 taško ir atkovodavo po 5,8 atšokusio kamuolio.

Komentarai