Žalgiriečių fizinė būklė tikrinama specialiais testais (VIDEO) 0

ŪBIG valdoma Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda tęsia pasirengimą naujajam sezonui. Šią savaitę visiems besitreniruojantiems žalgiriečiams bus atlikti specialūs testai, leisiantys įvertinti žaidėjų fizinę būklę bei suformuoti individualius poreikius atitinkančią fizinio parengimo programą.

Todėl „Žalgirio“ fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas šiomis dienomis turi ypatingai daug darbo. Pirmadienio rytą jis atvyko į Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) Taikomosios fiziologijos ir sveikatos ugdymo katedrą, kur su fiziologijos specialistais tyrė pirmąją grupę žalgiriečių. Dainius Šalenga, Tadas Klimavičius, Artūras Milaknis ir Martynas Pocius atliko įvairius pratimus, kurių rezultatai buvo fiksuojami ir vėliau bus visapusiškai išanalizuoti.

„Patikrinsime visų žaidėjų fizines galimybes. Testai bus susiję su ištverme, jėga, greičiu, – sakė S.Kavaliauskas. – Ištirsime visas svarbiausias raumenų grupes. Pažiūrėsime, kaip esant dideliam krūviui žaidėjų organizmas įsisavina deguonį“.

Pirmajai žalgiriečių grupei dalyvaujant tyrimuose, likę komandos nariai veltui laiko neleido ir toliau tęsė fizinio pasirengimo ciklą sportuodami Ąžuolyne. Antradienį bei trečiadienį į testavimus vyks po keturis kitus krepšininkus.

Prie „Žalgirio“ pratybų jau prisijungė ir vakar į Lietuvą atvykęs Travisas Watsonas. Per pirmąją treniruotę S.Kavaliauskas legionieriui neleido persistengti ir pamažu pratino jį prie treniruočių ritmo.

Vakarinėse treniruotėse žalgiriečiai į rankas jau paims ir krepšinio kamuolį. „Atėjo laikas lankams verkti“, – juokavo energingai besidarbuojantys krepšininkai.

Vaizdo reportaže galite išgirsti S.Kavaliausko komentarus apie atliekamus testus, o socialinio tinklo Facebook „Žalgirio“ puslapyje – išvysti pirmąsias T.Watsono nuotraukas, vilkint „Žalgirio“ marškinėlius.

http://www.youtube.com/watch?v=ygpF8YE3Tj4

Komentarai