P.Čukinas tapo Kauno „Žalgirio“ nariu 0

ŪBIG valdomas Kauno „Žalgirio“ klubas sudarė sutartį su dar vienu aukštaūgiu. Antradienio popietę po kontraktu, sudarytu pagal formulę 1+1, parašą padėjo 209 cm ūgio vidurio puolėjas Povilas Čukinas.

Pasirašęs sutartį 26 metų krepšininkas išskubėjo į Klaipėdą, kur jau šiandien vakare prisijungs prie pajūryje treniruočių stovykloje sezonui besirengiančių žalgiriečių.

„Džiaugiuosi, jog tapau „Žalgirio“ nariu. Pastaruosius kelerius metus žaidžiau užsienyje, todėl žinau, koks garbingas yra „Žalgirio“ vardas Europoje. Nekantrauju prisijungti prie komandos ir stengsiuosi padėti jai pasiekti kuo daugiau pergalių aikštelėje “, – oficialiai „Žalgirio“ interneto svetainei sakė P.Čukinas.

Praėjusį sezoną su Kijevo „Budivelnik“ ekipa Ukrainos taurę iškovojęs ir šios šalies vicečempionu tapęs krepšininkas teigė, kad po trejų metų užsienyje norėjosi sugrįžti rungtyniauti į Lietuvą: „Gavęs kvietimą žaisti „Žalgiryje“ ilgai nesvarsčiau. Visada norisi žaisti gimtinėje. Be to, ekipa žaidžia aukščiausio lygio varžybose, todėl apsisprendimas buvo „momentinis“.

Profesionalo karjerą P.Čukinas pradėjo Alytaus „Alitos“ komandoje, vėliau rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipoje, o geriausiai atsiskleidė išvykęs žaisti į užsienį. 2006-07 m. sezone Liudvigsburgo EnBW klube vidurio puolėjas buvo tvirtas startinio penketo narys ir per mačą vidutiniškai rinkdavo po 10 taškų. Povilo žaidimas neliko nepastebėtas ir Vokietijos čempionato sirgalių – jis dalyvavo lygos visų žvaigždžių rungtynėse.

Po metų jis persikėlė į Italiją, kur žaidė Kantu „Tissetanta“ ekipoje. Praėjusį sezoną P.Čukinas pradėjo Rygos „Barons“ klube, bet gruodį persikėlė į Kijevą. UBL čempionate jis pelnė po 11,4 taško ir atkovodavo po 6,3 kamuolio.

„Sunku save vertinti pačiam, tačiau per šiuos tris metus, kai sirgaliai nematė manęs žaidžiančio, jaučiuosi sustiprėjęs ir įgijęs patirties. Žinau savo minusus ir stengsiuosi smarkiai dirbdamas juos ištaisyti. Bet kokiu atveju esu tikras, kad aikštelėje atiduodu visą save“, – patikino „Žalgirio“ naujokas.

Komentarai