G.Krapikas: „Visos priešsezoninės rungtynės yra naudingos“ (VIDEO) 0

ŪBIG valdomos Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas nesureikšmino pralaimėjimo, patirto draugiškose rungtynėse su Gdynės „Asseco Prokom“ ekipa. Trečiadienį Klaipėdoje žalgiriečiai nusileido Tomo Pačėso vadovaujamiems Lenkijos čempionams 72:76.

„Pasirengimo sezonui metu tokios rungtynės duoda didelę naudą, – po mačo sakė G.Krapikas. – Įtampa aikštėje išsilaikė iki rungtynių pabaigos. Situacija iš žaidėjų reikalavo visiško atsidavimo ir nepaisant, kad po intensyvių treniruočių buvo sunku, žaidėjai grūdino savo charakterį nepasiduodami iki pat paskutinės atakos“.

Treneris pažymėjo, kad mažiau patyrusiems žalgiriečiams buvo ypač naudinga išbandyti jėgas žaidžiant prieš patyrusius „Asseco Prokom“ legionierius. Europoje įsitvirtinę amerikiečiai Qyntelis Woodsas, Danielis Ewingas ir Ronnie Burrellas buvo pagrindiniai Gdynės komandos pergalės kalviai.

Ketvirtadienį Klaipėdoje „Žalgiris“ sužais dar vieną kontrolinį mačą. Susitikimas su Dnepropetrovsko „Dnepr“ ekipa prasidės 17.00 val. (Klaipėdos „Neptūno“ salėje). Iškart po rungtynių žalgiriečiai grįš į Kauną, kur po laisvos dienos pratęs pasirengimą sezonui.

Pateikiame SPORT1 televizijos informacinės laidos „Sportas šiandien“ vaizdo reportažą apie rungtynes su „Asseco Prokom“:

Komentarai