M.Brownas: „Niekada nenorėjau palikti „Žalgirio“ 0

Gediminas Reklaitis, „Kauno diena“

Marcusas Brownas tik nusikvatojo paklaustas, ar artėjantis sezonas Kauno „Žalgirio“ komandoje bus paskutinis per jo karjerą.

Penkių valstybių čempionas, rezultatyviausias visų laikų Eurolygos krepšininkas, vienas geriausių LKL legionierių – M.Browno pasiekimus galima vardinti ir vardinti.

Tačiau krepšininkas nenori sustoti. „Man tai tikrai nebus paskutinis sezonas. Apie ką jūs kalbate? Jaučiuosi kupinas jėgų ir kiekvienais metais darausi vis patrauklesnis“, – plačiai šypsodamasis Vilniaus oro uoste aiškino M.Brownas.

35 metų 193 cm ūgio amerikietis grįžo į „Žalgirį“ – komandą, su kuria 2007-2008 m. sezone iškovojo visus įmanomus titulus vietiniame fronte. Patyręs snaiperis Kaune pradėjo ir praėjusį sezoną, bet, kai „Žalgirį“ ėmė smaugti finansinės problemos, pagal nuomos sutartį persikėlė į Tel Avivo „Maccabi“.

„Visų pirma, niekada nenorėjau palikti „Žalgirio“. Tačiau pernai susiklostė tokia padėtis, kad ir man, ir klubui buvo palankiau trumpam išsiskirti, – kalbėjo M.Brownas. – Bet labai smagu vėl sugrįžti, nes labai pasiilgau aistruolių ir tos atmosferos, kuri tvyro Kaune. Tikiu, kad atėjus naujiems rėmėjams „Žalgiris“ nebeturės jokių finansinių problemų. Dar nekalbėjau apie tai su klubo vadovais, bet esu ramus.“

M.Brownas pasitikėjimą „Žalgiriu“ patvirtino ne tik žodžiais. Šią vasarą patyrusio tautiečio patarimo ne kartą klausė Travisas Watsonas. Išklausęs M.Browno rekomendacijų, šis puolėjas taip pat padėjo parašą ant sutarties su Kauno ekipa.

Pats M.Brownas šį sezoną bus vyriausias „Žalgirio“ krepšininkas. Kartu jam teks atsakomybė būti pavyzdžiu jauniems žaidėjams.

„Man tai nėra naujiena. Visose komandose atlieku panašų vaidmenį, juk to pirmiausia prašoma iš legionierių. Galbūt jau nebesu toks greitas, bet su kiekvienais metais darausi gudresnis, įgyju patirties.

Esu pasirengęs ištverti visus sumušimus ir sutrenkimus, jei to reikės komandai. Manau, kad visi mes sieksime vieno tikslo“, – samprotavo labiausiai patyręs žalgirietis.

M.Brownas vasarą sportavo individualiai, todėl tvirtino esąs neblogos sportinės formos. Sau ir komandos draugams amerikietis ateinantį sezoną linkėjo nepatirti traumų. „Svarbiausia, kad būtume sveiki, o tada galėsime pagalvoti ir apie pergales ir titulus“, – tvirtino M.Brownas.

Komentarai