„Žalgirio“ treniruočių stovyklą paliko 4 jaunuoliai 0

Treniruočių stovyklą pajūryje baigusios ŪBIG valdomos Kauno „Žalgirio“ komandos treneriai padėkojo už darbą jauniesiems Vyteniui Čižauskui, Vaidui Čepukaičiui, Vyteniui Lipkevičiui ir Gediminui Žylei.

„Jaunimas puikiai dirbo pratybose. Kai kurie jų žinojo, kad kartu treniruosis tik stovykloje, tačiau vis tiek stengėsi negailėdami jėgų. Taip dirbdami jie anksčiau ar vėliau turėtų praverti „Žalgirio“ duris“, – sakė Kauno komandos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Mantui Kalniečiui su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine dalyvaujant Europos čempionate ir negalint sportuoti traumuotam Artūrui Milakniui, šiuo metu „Žalgirio“ treniruotėse pluša 12 krepšininkų.

„Į rikiuotę grįžus Mantui ir Artūrui, kažko dar reikės atsisakyti. Manau, kiekvienas žaidėjas supranta, kad artimiausios dvi savaitės bus legalus jų patikrinimo būdas“, – duodamas interviu „Žalgirio“ interneto svetainei sakė G.Krapikas.

– Ar pajūryje viskas vyko pagal planą?
– Negalime sakyti, kad viskas vyko pagal planą, nes susižeidė du krepšininkai. V.Čižausko ir A.Milaknio traumų tikrai neplanavome. Tačiau tiek fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, tiek mes krepšinio treneriai atlikome programą, kurią buvome sudarę dar prieš pasirengimo pradžią.

Norėčiau padėkoti visiems stovykloje buvusiems žaidėjams. Ir tie, kurie vėliau pasijungė, ir tie, kurie plušėjo nuo pradžių, buvo nusiteikę darbingai ir labai sąžiningai atliko užduotis. Treniruotės savo apimtimi ir dažnumu tikrai buvo sunkios. Be to, kiekviename mikro cikle dar sužaidėme ir po rungtynes, kurios prideda papildomo streso. Jei nekreiptume dėmesio į traumas, būtų galima teigti, kad stovyklą baigėme sėkmingai.

– Palangoje ir Klaipėdoje darbavosi 16 krepšininkų. Dabar keli paliko komandą. Kaip vyko žaidėjų atranka?
– Dar vasarą prašiau ir džiugu, jog klubas sutiko, į stovyklą pakviesti jaunus krepšininkus. Dalis jų labai sėkmingai rungtyniavo jaunimo rinktinėse. Buvo įdomu pasižiūrėti, kaip jie atrodys vyresnių žaidėjų fone. Mums, treneriams, tikrai patiko, kaip jie dirbo treniruotėse. Pratybose matėme visų krepšininkų galimybes, potencialą. Nereikia stebėtis, kad kai kurie krepšininkai nežaidė kontrolinėse rungtynėse. Prie „Žalgirio“ prisijungus pagrindinės sudėties žaidėjams, buvo aišku, kas po stovyklos jau paliks mūsų gretas. Mums yra svarbu, kad ir mūsų pagrindiniai žaidėjai galėtų kuo greičiau įgauti formą, todėl, visų pirma, rūpinomės jais, bet paskutinėse rungtynėse radome laiko visiems.

– Ar komandoje likę krepšininkai gali būti ramūs dėl savo vietos „Žalgiryje“?
– Aš galvoju, kad nei vienas, tuo labiau jaunesnis žaidėjas negali būti užtikrintas, kad jis jau yra tvirtas „Žalgirio“ narys. M.Kalniečiui esant su Lietuvos rinktine Europos čempionate, į antrojo įžaidėjo vietą pretenduojantys krepšininkai turi ambicijų, o sveika konkurencija nėra niekam pamaišius. Esame tiek Žygimantui Janavičiui, tiek Šarūnui Vasiliauskui, tiek Adui Juškevičiui pasakę, kad jų šansai lygūs ir jie turi visas galimybes pelnyti trenerių pasitikėjimą.

– Kaip tęsis pasirengimas sezonui?
– Pasinaudojome puikia galimybe pajūryje išnaudoti gamtines sąlygas, daug dirbome lauke. Juo labiau, kad tai buvo viena pagrindinių fizinio pasirengimo sezonui dalių, greičio ir ištvermės treniravimas. Dabar grįžę į Kauną pereisime vien prie darbo salėje. Prisijungia ir Marcusas Brownas. Plėsime savo puolimą arsenalą, dirbdami pilna sudėtimi galėsime įdiegti alternatyvinės gynybos sistemas. Šio ciklo pabaigoje sužaisime dar vieną draugišką mačą, o vėliau išvyksime į turnyrą Stambule. Varžybos Turkijoje bus mūsų žaidybinės ištvermės patikrinimas, nes žaisime tris rungtynes iš eilės.

Komentarai