Europos čempionate – žavingi žalgirietiški akcentai 0

Kol Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė pirmadienį dar tik rengėsi startui Europos čempionate Lenkijoje, kita lietuvių komanda tose pačiose pirmenybėse jau buvo „sužaidusi“ dvi rungtynes. Poznanėje, kur vyksta čempionato A pogrupio kovos, rungtynių informatoriaus lūpose dažnai skambėjo Kauno „Žalgirio“ vardas, tačiau pristatomi buvo ne krepšininkai, o aštuonios merginos ir vaikinas iš Lietuvos – „Žalgirio“ šokėjų grupė.

Trisdešimt šeštojo Europos čempionato organizatoriams nereikėjo daug vargti pasirenkant oficialias čempionato šokėjas. „Žalgirio“ grupė, vadovaujama Klaipėdos universiteto dėstytojos docentės Bronės Švitrienės, buvo gerai užsirekomendavusi per praėjusias Senojo žemyno pirmenybes prieš porą metų vykusias Ispanijoje.

Pagal taisykles lietuvėms vis tiek reikėjo dalyvauti oficialioje atrankoje, tačiau tai nesukėlė didesnių sunkumų.

„Buvome išrinktos oficialiomis Europos čempionato šokėjomis. Tą žinojome jau anksčiau, todėl vasarą neteko atostogauti. Kaip krepšininkai kelis mėnesius rengėsi varžyboms, taip ir mums visas pasirengimo laikotarpis buvo labai karštas. Rugpjūtį repetavome po dukart kiekvieną dieną“, – sakė „Žalgirio“ šokėjų vadovė B.Švitrienė.

Kaip ir prieš kiekvieną čempionatą šokėjos buvo paprašytos paruošti specialių šokių, skirtų konkrečioms nacionalinėms valstybėms. „Atnaujinome savo geriausių šokių repertuarą. Būtinai sukūrėme vieną šokį pagal Michaelo Jacksono muziką. Taip pat įvykdėme prašymus sukurti pasirodymus naudojant įvairių šalių nacionalinius elementus: muziką, simbolius ir kt.“, – pasiruošimo subtilybes aiškino B.Švitrienė.

„Žalgirio“ šokėjų vadovė atskleidė, kad lietuvių grupė bus vienintelė čempionate naudojanti batutą: „Tai naujovė merginų pasirodymuose, todėl organizatoriai labai entuziastingai sutiko šią idėją. Naudoti batutą galėsime tik per ilgesnes pertraukėles, tačiau esame paruošę siurprizų žiūrovams“.

Čempionato rengėjai, tarsi bijodami, kad „Žalgirio“ šokėjos kartu su gausiais lietuvių aistruoliais per Lietuvos rinktinės rungtynes nesudarytų pernelyg galingos palaikymo komandos, merginas pirmajame grupių etape delegavo į Poznanę, kur rungtyniauja Graikijos, Kroatijos, Izraelio ir Makedonijos ekipos. Sėkmės atveju Lietuvos vyrams antrojo etapo kovoms keliaujant į Lodzę, lietuvaitės kelsis į Bydgoščių, todėl „Žalgirio“ šokėjos su mūsų rinktine galės susitikti tik finalinėje fazėje – atkrintamosiose varžybose Katovicuose.

„Nors pradiniuose etapuose nešoksime per Lietuvos rungtynes, tačiau širdyje visada būsime už juos. Mūsų didžiausias troškimas šokti finalo rungtynėse, kuriose žaidžia lietuviai. Tikėkimės, kad šis noras išsipildys“, – Lietuvos rinktinei sėkmės linkėjo „Žalgirio“ šokėjų vadovė doc. B.Švitrienė.
sokejos 563

Komentarai