G.Krapikas: „D.Šalenga labiausiai tiktų kapitono pareigoms“ (VIDEO) 0

Nenumaldomai artėja naujojo 2009-2010 m. sezono pradžia. Tačiau berengdamas ŪBIG valdomą Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą sezono startui ekipos vyr. treneris Gintaras Krapikas randa laiko papasakoti žalgiriečių gerbėjams komandos naujienas.

Šį kartą duodamas interviu SPORT1 televizijos informacinei laidai „Sportas šiandien“ treneris atskleidė, kad Dainius Šalenga eina „Žalgirio“ kapitono pareigas. Tiesa, laikinai, nes krepšininkai bendrame susirinkime oficialiai išsirinks kapitoną kitą savaitę, kai prie komandos prisijungs ir paskutinysis „Žalgirio“ narys Mantas Kalnietis.

– Treneri, kaip vertinate pasirengimą sezonui?
– Pasirengimo etapą pradėjome pakankamai anksti, nors komanda dar nebuvo pilnai sukomplektuota ir ne visi žaidėjai buvo atvykę. Ekipoje turime daug jaunų vyrų, kurie treniravosi ar žaidė įvairiose rinktinėse, ir vasarą sportavo, bet vis tik norėjome pradėti visi kartu. Manau, kad viskas eina pagal planą, nors vis prisijungia nauji žaidėjai.

– Šiais metais prie ekipos prisijungė daug jaunimo. Kokį vaidmenį ruošiate vakarykščiams dubleriams?
– Mūsų jaunimo mokykla, tiek A.Sabonio, tiek kitos, išaugina daug neblogų krepšininkų, kurie anksčiau neturėjo galimybės žaisti aukštesnio lygio komandoje. Dabar į sudėtį įtraukėme daug jaunimo, kurie jau ir praeitais metais žaidė mūsų komandoje, tai Žygimantas Janavičius, Šarūnas Vasiliauskas ir Povilas Butkevičius. Šiemet prie jų prisijungė gerai jaunimo rinktinėje žaidęs Adas Juškevičius ir jau kelis metus „Žalgirio“ sistemoje žaidžiąs Siim-Sander Vene. Taip, kad jaunimo tikrai daug.

– Komandoje trys legionieriai. Derinsite patirtį su jaunyste?
– Turint savo gretose tokį žaidėją, kaip Marcusas Brownas, kuris yra rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas, mūsų jaunimas turės iš ko pasimokyti. Mokysis žaisdami kartu aikštelėje, mokysis kaip atsidengti laisvam prieš krepšį ir t.t. Tai didelė paspirtis. D.Šalenga irgi įrodė, kad yra geras žaidėjas, nors ir priskiriamas prie veteranų, jam jau 32 m., bet yra puikios sportinės formos ir aš džiaugiuosi, kad jis liko komandoje. Taigi stengsimės tokį mišinį – patyrusių ir jaunų žaidėjų – tinkamai išnaudoti.

– Jūsų nuomone, kas galėtų būti ekipos kapitonu?
– Kol kas, laikinai, komandos kapitono pareigas eina D.Šalenga. Kapitoną numatėme rinkti, kai bus pilna komanda, kai grįš M.Kalnietis. D.Šalenga aš labai patenkintas, nes tai ilgametis komandos žaidėjas, jaučiąs žalgirietišką dvasią. Praeitą sezoną, kai komandai tikrai buvo sunku, jis buvo vienas iš lyderių ir tiek savo meistriškumu, tiek asmenybe įrodė, kad gali būti ateinančio sezono komandos vedlys.

Išsamų G.Krapiko interviu žiūrėkite SPORT1 televizijos informacinės laidos „Sportas šiandien“ video reportaže:

Komentarai