Turkijoje „Žalgiris“ atrado dar vieną gerbėją 0

Praėjusią savaitę Turkijoje vykusiame turnyre ŪBIG valdoma Kauno „Žalgirio“ komanda tribūnose turėjo vieną ištikimą sirgalių. „Žalgirio“ gerbėju jis tapo neseniai, vos prieš porą metų, tačiau sužinojęs, kad žalgiriečiai atvyksta į Stambulą Cihanas Cakinas negalėjo nustygti vietoje. To priežastis – į jo gimtąjį miestą bent trumpam sugrįžo C.Cakino dievukas Marcusas Brownas.

29-erių turkas M.Browno žaidimą pamėgo, kai snaiperis 2001-2003 m. atstovavo Stambulo „Efes Pilsen“ komandai. Tuo metu C.Cakinas dar lankė krepšinio treniruotes, svajojo tapti Eurolygos žaidėju ir stengėsi mokytis stebėdamas Marcuso žaidimą. Vėliau patirta sunki kojos trauma nutraukė Cihano siekius tapti krepšininku, tačiau neišdildė meilės krepšiniui ir pagarbos jo idealui.

„Žalgiriui“ rungtyniaujant „Stambulo taurė 2009“ turnyre C.Cakinas tik paskutiniąją turnyro dieną įsidrąsino prisiartinti prie savo mėgiamiausio krepšininko. Likus valandai iki rungtynių sirgalius priėjo prie M.Browno ir prisistatęs įteikė žalgiriečiui iš įvairių Marcuso nuotraukų sukurtą paveikslą. Žalgirietis buvo sujaudintas tokio dėmesio, atminčiai įsiamžino su C.Cakinu bei įteikė jam „Žalgirio“ suvenyrų.

Atsisveikindamas Cihanas palinkėjo sėkmės komandai, kurios gerbėju žadėjo būti visą savo gyvenimą, ir liepė M.Brownui paskutinėse turnyro rungtynėse įveikti, jo nuomone, labai arogantišką Velimiro Perasovičiaus treniruojamą Zagrebo „Cibona“ ekipą. M.Brownas pateisino turko lūkesčius ir pelnęs 19 taškų atvedė „Žalgirį“ į pergalę paskutinėse draugiškose rungtynėse Stambule, o iš C.Cakino gautą paveikslą pažadėjo pasikabinti savo namuose.

Komentarai