„Žalgirio“ šokėjos iš Lenkijos parsivežė krūvą įspūdžių 0

Domas Lukauskas, „BasketNews.lt“ koresp.

Kauno „Žalgirio“ šokių grupė ir šiais metais neliko nepastebėta. Kauno ir Klaipėdos universiteto šokių kolektyvas žiūrovus linksmino per 2009 metų Europos krepšinio čempionatą.

Šokėjos žiūrovams per minutės pertraukėles pasirodė trijuose miestuose – Poznanėje, Bydgoščiuje bei Katovicuose.

Lenkijoje per minutės pertraukėles šeimininkavo 8 merginos ir vienas vaikinas, kuris prie kolektyvo prisijungė prieš dvejus metus.

Į 2009 metų Senojo žemyno pirmenybes žalgirietės pateko konkurso būdu.

Penkerius metus „Žalgirio“ šokėjų grupėje šokanti Gintarė portalui tikino, jog iš Lenkijos grįžo su dideliu įspūdžių kraičiu. Mergina, kuri šoko ir 2007 metų Europos čempionate teigė, jog 2007 ir 2009 metų pirmenybes lyginti yra sunku.

„Organizacija tikrai buvo geresnė Ispanijoje. Ispanijoje buvo geriau tuo, kad ten yra Ispanija. Tai labai graži šalis. Tačiau ir iš Lenkijos parsivežėme labai daug įspūdžių, todėl daugiau lyginti yra sunku“, – atskleidė mergina.

Tiesa, ne viską Lenkijoje merginos prisimins geruoju. Čempionato metu Graikijos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas atviravo, jog Katovicų mieste krepšininkų gyvenimo sąlygos nebuvo pačios geriausios. Viešbutis Katovicuose didelio įspūdžio nepaliko ir šokėjoms.

„Katovicuose buvo baisu. Mūsų viešbutis buvo autostradoje“, – pasakojo Gintarė.

Antrus metus kolektyve šokanti klaipėdietė Ieva pažymėjo, kad Poznanės ir Bydgoščiaus miestuose gyvenimo sąlygos buvo puikios.

„Bydgoščiuje gyvenome trijų žvaigždučių viešbutyje, tad viskas buvo gerai. Tačiau nuvylė tai, jog arenoje neturėjome normalios drabužinės. Persirenginėti teko į sandėliuką panašioje patalpoje, kurioje net nebuvo veidrodžių“, – kalbėjo Ieva.

Sunkumus Bydgoščiaus „Hala Lucziczka“ arenoje prisiminė ir Gintarė. „Pagalvojome, jog organizatoriai pajuokavo, – juokėsi mergina. – Vienintelis pliusas buvo tas, jog mūsų vadinama drabužinė buvo visai šalia aikštelės“, – pridūrė pašnekovė.

Merginos pripažino, kad buvo liūdna, jog Katovicuose neteko šokti rungtynėse, kuriose žaistų Lietuvos rinktinė. Vroclave ir Lodzėje, kur žaidė lietuviai, žiūrovus linksmino šokių kolektyvas iš Ukrainos „Red Foxes“.

Su šokių kolektyvu iš Ukrainos klaipėdietės Katovicų mieste gyvenamo tame pačiame viešbutyje, tačiau teigė, jog bendrauti su kolegėmis iš Ukrainos teko nedaug. „Santykiai buvo draugiški, tačiau bendravome tik šokių reikalais“, – sakė Gintarė.

„Viešbutyje per televiziją stebėdavome lietuvių rungtynes. Labai aktyviai palaikėme mūsų šalies krepšininkus ir norėjome, jog jie patektų į Katovicus“, – vylėsi Gintarė ir Ieva.

Šokėjos buvo atviros, kad tą dieną, kai vykdavo rungtynės, kone visas laikas būdavo praleidžiamas arenoje, kur buvo tobulinami šokiai. Tačiau turėdamos laisvesnę valandėlę merginos spėjo pasigrožėti ir Lenkijos miestais.

Kalbėdama apie publikos palaikymą Ieva pabrėžė, jog garsiausiai plojo lietuviai. Tuo tarpu Gintarė atviravo, kad ir lenkai po rungtynių nepraleisdavo progos įsiamžinti kartu su šokėjomis iš Lietuvos.

Paklaustos, ar sulaukė dėmesio iš krepšininkų, merginos tikino, jog visų rinktinių žaidėjai buvo malonūs, tačiau kaip maloniausią rinktinę pašnekovės išskyrė Graikijos ekipą. „Turbūt todėl, kad treneris lietuvis“, – šypsojosi Gintarė.

Komentarai