T.Klimavičius: „Tai pati geriausia dovana” 0

Po pergalės Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono rungtynėse prieš Rygos VEF (98:86), savo mintimis apie mačą pasidalino ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas ir gimtadienį švenčiantis Tadas Klimavičius. Po iškovotos pergalės nė akimirkai nedingo šypsena iš 27-ąjį gimtadienį švenčiančio T.Klimavičiaus veido, kuris iš rūbinės išėjo rankoje laikydamas didelę puokštę gėlių: „Svarbiausia, kad laimėjome. Turėjome sunkią savaitę, daug rungtynių, treniruočių. Šiandien sunkiai sekėsi, tačiau, svarbiausia yra faktas, kad iškovojome pergalę. Žinoma, tai pati geriausia dovana. Pastaruoju metu mūsų žaidimas gerėja, daug dirbame, tai atsispindėjo ir žaidimo kokybėje.“

Puolėjui antrino ir „Žalgirio“ strategas G.Krapikas: „Tas rungtynių maratonas, kurį turėjome, neabejotinai paveikė mūsų žaidimą. Varžovai šiandien tikrai nebuvo silpni, tačiau atsilaikėme ir pergalė buvo pasiekta. Aišku, didelės kokybės po tokio maratono tikėtis nebuvo galima. Dabar turėsime pora dienų atsikvėpti, o vėliau galvosime apie kelionę į Maskvą.“

„Džiugu, jog kyla mūsų pagrindinio centro Mirzos Begičiaus fizinė forma. Jei anksčiau buvo kiek neramu, tai dabar matome, kad situacija akivaizdžiai gerėja. Pastaruoju metu aktyviai žaidžia ir Travisas Watsonas. Skirtingai nei vakar, šį kartą savo metimus pataikė ir metikai, tad visą laiką turėjome saugų pranašumą ir, manau, laimėjome pelnytai“, – apie kovą išsamiau papasakojo strategas.

Kalbėdamas apie jaunuosius „Žalgirio“ talentus treneris buvo diplomatiškas: „Nėra taip paprasta išnaudoti tuos jaunuosius. Juk niekas nesupras, jei jie daug žais, o mes pralaimėsime. Manau, jie turės pakankamai daug rungtynių, per kurias turės progą pademonstruoti savo sugebėjimus. Pagrindiniai vyrai yra gerai pasiruošę atlaikyti tokius maratonus, kurių per sezoną bus ne vienas. Noriu pasidžiaugti, kad išlaikėme tempą ir nugalėjome. Kalbant apie laukiantį mūšį su „CSKA“, turime medžiagos, tad galėsime tinkamai pasiruošti“, – mintimis dalinosi G.Krapikas.

„Jei nebūtų tekę žaisti tiek mačų pastaruoju metu, varžovai nebūtų tiek įmetę. Tačiau džiaugiuosi, kad mūsų puolimas yra geras. Neteisinu žaidimo grafiku, jis yra toks, koks yra, o mes tiesiog privalome kovoti. Tačiau žaidimą tai įtakoja. Povilas Butkevičius yra apsirgęs, nenorėjome kad žaistų, dar kitus užkrės. Šarūnas Vasiliauskas dirba pagal individualią programą, ji ne tokia, kad po kelių dienų jis sėkmingai grįžtų į aikštę – stebime rodiklius, bet artimiausioje ateityje Šarūno aikštėje nepamatysime“, – pabaigoje pridūrė treneris.

Optimizmo po pralaimėjimo neprarado ir Rygos VEF treneris, legendinis Latvijos krepšininkas Valdis Valters: „Mums trūksta patirties kovojant su tokiu varžovu. „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda, kuriai atstovauja geri krepšininkai. Kai pabaigoje priartėjome iki devynių taškų vėl pridarėme klaidų – trūksta patirties. Manau, tai bus gera pamoka prieš ateinančius susitikimus. Puikiai sužaidė Marcusas Brownas, kurio nesustabdėme. Tai buvo lyg treniruotė norint toliau tobulėti.”

Komentarai