D.Šalenga: „Maskvoje pamatysime tikrąjį komandos veidą“ 0

Tomas Grigalevičius, 15min.lt

Oficialiose neseniai prasidėjusio sezono rungtynėse tik su akivaizdžiai silpnesniais varžovais susidūrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nekantraudami laukia naujų iššūkių. Pasak komandos kapitono Dainiaus Šalengos, rytojaus dvikova su Maskvos CSKA žalgiriečiams bus pirma proga pasitikrinti jėgas aukščiausiu lygiu.

– Kokios nuotaikos komandoje prieš šią išvyką? – prieš pat kelionę į Maskvą paklausėme D.Šalengos.
– Turėjome laiko pažaisti Lietuvoje ir dabar prasideda rimtesnės rungtynės – rytoj su CSKA ir kitą savaitę prasidedanti Eurolyga. Labai tinkamas metas turėti rungtynes su tokio lygio komanda ir pasitikrinti prieš Eurolygą. Šitos rungtynės – pačiu laiku.

– Ar pastaruoju metu daugiausia su žymiai silpnesniais varžovais žaidusi komanda yra pasiilgusi aukščiausio lygio krepšinio?
– Tiek man, tiek komandai visuomet malonu žaisti su tokiomis komandomis. Tokio lygio varžybų iki šiol daug neturėjome. Dabar labai sunku ką nors vertinti, nes žaisdama Lietuvoje su silpnesniais varžovais komanda maksimaliai, matyt, nesusikoncentruoja. O rytoj ir Eurolygoje visi maksimaliai atsiduos aikštelėje ir pamatysime tikrąjį komandos veidą.

– Ar žaidėjų negąsdina tituluoto rytojaus varžovo autoritetas?
– Ne pirmą kartą su jais juk žaisime. Gal jaunesniems žaidėjams bus sunkiau. O šiaip dauguma žaidėjų su CSKA Eurolygoje jau yra žaidę ir nemanau, kad čia kas nors tokio.

– Ar papildomai prisidėjusios Vieningosios lygos varžybos nebus per sunki našta ir taip daug rungtynių žaidžiantiems krepšininkams?
– Aišku, tų rungtynių daug. Ir LKL prisidėjo kelios komandos, ir ta Vieningoji lyga. Aišku, būtų idealu, jei per savaitę vyktų dvejos rungtynės, bet mes, žaidėjai, nieko negalime pakeisti. Mums reikės tas varžybas žaisti ir stengtis laimėti.

– Ar pasiteisina trenerio taktika į komandos sudėtį įtraukti papildomų žaidėjų, kurie kai kuriose rungtynėse leidžia pailsėti pagrindiniams krepšininkams?
– Manau, kad netgi labai (pasiteisina, – aut. past.). Per sezoną varžybų laukia labai daug. Mums visiems, kurie daugiau žaidžia, labai gerai gauti poilsio. Ir jaunesniems žaidėjams gerai, nes galės kai kuriose rungtynėse ne tik išeiti kelioms minutėms, bet ir būti pagrindiniai žaidėjai. Jiems tai bus pakankamai gera proga atsiskleisti.
Salenga
Eriko Ovčarenko / 15min.lt nuotr. / Trečiadienį „Žalgirio“ komanda išvyko į Maskvą, kur ketvirtadienį žais VTB Vieningosios lygos atidarymo rungtynes su Maskvos CSKA.

Komentarai