„Žalgiris“ Maskvoje nusileido CSKA 0

Pirmose Vieningosios krepšinio lygos rungtynėse Maskvoje ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antroje susitikimo pusėje buvo priversti pripažinti vietos CSKA pranašumą – 74:90 (20:20, 18:24, 21:24, 15:22).

Susitikimą sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“ – tritaškį įmetė Dainius Šalenga, du kartus iš eilės atakas iš po krepšio taikliais metimais užbaigė Mirza Begičius ir švieslentėje jau 7:0. CSKA savo pirmuosius taškus pelnė tik sužaidus tris minutes, o kauniečiams taškus nuo baudų metimų linijos rinko Travisas Watsonas (9:8). Sužaidus pusę ketvirčio tolimą metimą realizavo Mantas Kalnietis, iš po krepšio neklydo ir T.Watsonas (14:9). Nors pirmuosius taškus įmetė Ramūnas Šiškauskas, Dainius Šalenga atsakė tritaškiu (17:11). Deja, per paskutines dvi kėlinio minutes CSKA atakos buvo kiek tikslesnės ir aidint arbitro švilpukui rezultatas lygus – 20:20.

Pakiliai aikštės šeimininkai pradėjo ir antrąjį ketvirtį (24:20), tačiau žalgiriečių metikai netrukus tarė savo žodį: po kartą iš toli pataikė M.Kalnietis ir Marcusas Brownas, o netrukus dėjimu maskviečių gynybą niekais pavertė M.Begičius (28:26). CSKA vėl kuriam laikui perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį (30:28), tačiau dar kartą varžovus metimu iš toli nubaudė M.Kalnietis (31:30). Rungtynių scenarijus nesikeitė ir toliau – klubai vis apsikeisdavo taikliais metimais. „Žalgiriui“ atsilikti neleisdavo iniciatyvos ėmęsis T.Watsonas, kuriam lygių po krepšiais nebuvo (38:40). Per paskutinę minutę žalgiriečių klaidos CSKA leido kiek padidinti pranašumą, kuris po taiklaus J.R.Holdeno metimo aidint sirenai pasiekė 6 taškų ribą (38:44).

Pirmuosius taškus po pertraukos pelnė „Žalgiris“, kai savo patirtimi mesdamas iš tolimos distancijos pasinaudojo D.Šalenga (41:44). CSKA į tai atsakė dvitaškiu, tačiau po kelių akimirkų kamuolį perėmė, pražangą išprovokavo ir baudas sumetė tas pats D.Šalenga (43:46). „Žalgiris“ ir toliau šeimininkams neleido nė akimirkai atsipalaiduoti: eilinį kartą meistriškumą po krepšiu pademonstravo T.Watsonas, pirmuosius taškus pelnė Tadas Klimavičius, o po tritaškį pridėjo M.Kalnietis ir M.Brownas – visa tai „Žalgiriui“ leido po ilgesnės pertraukos išsiveržti į priekį (53:51). Deja, svečiams vėl nepavyko ilgiau išsaugoti persvaros – kelios rezultatyvios CSKA atakos ir po Dmitrijaus Sokolovo metimo su pražanga vėl 4 taškų CSKA pranašumas (60:56). Per paskutinę minutę „Žalgiris“ ir toliau sunkiai rado kelius varžovų krepšio link, o su lyg ketvirčio sirena Zoranas Planiničius „įsūdė“ dar vieną tolimą metimą (59:68).

Lemiamos dešimt minučių žalgiriečiams prasidėjo itin nesėkmingai, po krepšiu kovodamas dėl kamuolio susižeidė T.Watsonas, o tai puikiai išnaudojo CSKA krepšininkai. Po dar vieno tolimo Z.Planiničiaus metimo šeimininkai persvarą padidino jau iki 15 taškų (76:61). Svečiams iš Lietuvos niekaip nepavyko sustyguoti žaidimo gynyboje, kol tuo tarpu CSKA taikliai metė tiek laisvi, tiek ir per rankas. Nors D.Šalengos metimas iš vidutinio nuotolio ir M.Kalniečio dar vienas tritaškis skirtumą kiek „aptirpdė“ (71:86), „Žalgiris“ Vieningosios krepšinio lygos sezoną pradėjo nesėkme – 74:90.

„Žalgiris“: M.Kalnietis 18 (5/6 trit., 4 rez. perd.), D.Šalenga 18 (3/4 trit.), T.Watsonas 14 (14 atk. kam.), M.Brownas 9 (3/4 trit.), M.Begičius 6, T.Klimavičius 4, M.Pocius 3 (5 atk. kam.), P.Čukinas 2, Ž.Janavičius 0, A.Juškevičius 0.

CSKA: A.Vorontsevičius 16 (3/3 trit., 6 atk. kam.), Z.Planiničius 15 (3/3 trit., 4 per. kam.), R.Šiškauskas 11.

Komentarai