„Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo užtikrinta pergale (FOTO) 0

ŪBIG valdomas Kauno „Žalgiris“ užtikrinta pergale prieš Prancūzijos čempionus Vilerbano „Asvel“ krepšininkus pradėjo naująjį Eurolygos sezoną. Nuo pat rungtynių pradžios iniciatyvą turėję kauniečiai neleido suabejoti savo pranašumu ir iškovojo visiškai pelnytą pergalę rezultatu 71:52.Nuotraukas iš rungtynių galite išvysti Žalgiris.lt foto galerijoje. Rungtynės prasidėjo ekipoms apsikeičiant taikliais baudų metimais – kauniečiams pirmuosius taškus šiame Eurolygos sezone pelnė Marcusas Brownas (2:2). Netrukus dar vieną ataką rezultatyviai užbaigė Mantas Kalnietis (4:2), tačiau prancūzai į tai atsakė tritaškiu (4:5). Sužaidus tris minutes baudas sumetė Travisas Watsonas, iš vidutinio nuotolio pataikė M.Kalnietis, o „Žalgiris“ priekyje 8:5. Deja, trumpą atkarpą „Asvel“ laimėjo 5:0 ir po Bobby Dixono antrojo tolimo “šūvio” išsiveržė į priekį (10:8). Į tai netrukus sureagavo Martynas Pocius, pirmuosius savo taškus Eurolygoje pelnydamas iš tolimos distancijos (11:10). Po dar vieno tolimo M.Pociaus metimo kauniečiai įgijo didžiausią 5 taškų persvarą (16:11), o tas pats M.Pocius paskutinę pirmojo kėlinio sekundę „įsūdė“ dar vieną tritaškį – 20:15.

Ir antrąjį ketvirtį dviem taškais pradėjo „Asvel“, bet jau po akimirkos kitoje aikštės pusėje iš toli taikliai metė rezultatyviausias visų laikų Eurolygos žaidėjas M.Brownas (23:17). Prabėgo vos dvi minutės, o pirmą kartą aikštelėje pasirodęs Tadas Klimavičius, pataikydamas iš toli, padidino kauniečių persvarą iki 8 taškų (27:19). Likus keturioms minutėms iki kėlinio pabaigos „Žalgiris“ pirmą kartą susikrovė dviženklę persvarą, kai gražų reidą dviem taškais pavertė įžaidėjas M.Kalnietis (30:19). Ir toliau svečiai dažnai strigo kauniečių gynybos gniaužtuose, ką sirgalių aistringai palaikomi šeimininkai puikiai išnaudojo neleisdami „Asvel“ priartėti (34:23). Po minutės pertraukėlės vaizdas aikštėje kiek pasikeitė, „Asvel“ pelnė keturis taškus iš eilės bei po Mindaugo Lukauskio greitos atakos sušvelnino skirtumą iki 27:34. Vis tik lemiamą žodį tarė „Žalgiris“: M.Pocius sumetė baudos metimus, efektingu dėjimu paskutinėmis sekundėmis pasižymėjo T.Klimavičius, o po dvejų ketvirčių žalgiriečiai priekyje – 40:27.

Nors po pertraukos pirmosiomis minutėmis abi komandos atakas rezgė gana vangiai ir netiksliai, pirmieji savo taškų kraitį padidino būtent kauniečiai: M.Kalnietis įmetė iš toli, Dainius Šalenga įkrovė iš viršaus, o persvara kiek išaugo – 45:27. Tiesa, kelios klaidos gynyboje svečiams leido kiek priartėti ir po Ali Traore metimo iš po krepšio skirtumas kiek „aptirpo“ (45:33). Laiku taškų „sausrą“ nutraukė T.Watsonas, paskutinę atakos sekundę realizuodamas metimą iš po krepšio ir vėl atgaivindamas kiek pritilusius sporto halėje susirinkusius krepšinio aistruolius (49:35). Vieno metimo žalgiriečiams pilnai užteko vėl pajausti žaidimo skonį: nuo baudų metimų linijos neklydo M.Brownas, puikų reidą tiksliai užbaigė M.Pocius, tuo tarpu švieslentėje jau tvirtesnė persvara – 51:35. Kėlinio finalinei sirenai skambant +14 „Žalgiriui“ – 53:39.

Lemiamą ketvirtį kauniečiai pradėjo ramiai ir užtikrintai, kol jų varžovai bandė skubėti ir daugumą atakų baigdavo netiksliais metimais iš sudėtingų situacijų. Po neįtikėtino M.Kalniečio dvitaškio paskutinę atakos akimirką ir M.Browno dviejų taškų iš vidutinio nuotolio, „Žalgiris“ nutolo iki 58:41. Jau kitoje atakoje baudas sumetė Mirza Begičius, įtvirtindamas persvarą (60:41). Tačiau tai dar nebuvo viskas, disciplinuotai žaidę aikštės šeimininkai gana lengvai įveikdavo varžovų gynybą ir daugelį metimų atliko būdami visiškai laisvi. Po dar vieno „snaiperio“ M.Browno „šūvio“ iš toli skirtumas išaugo iki 63:43. „Asvel“ krepšininkai dar bandė desperatiškai gelbėtis, tačiau du M.Kalniečio tolimi metimai sužlugdė visas svečių viltis (71:50). Galutinis rungtynių rezultatas – 71:52.

„Žalgiris“: M.Kalnietis 17 (4/4 dvit., 3/11 trit.), M.Pocius 16, M.Brownas 16, T.Watsonas 8 (14 atk. kam.), T.Klimavičius 7, M.Begičius (6 atk. kam.) 3, D.Šalenga 3, P.Čukinas 1.

„Asvel“: C.Borchardtas 20 (7 atk. kam.), B.Dixonas 10 (9 atk. kam.).

Komentarai