Fantastiškas K.Babkausko žaidimas jauniesiems žalgiriečiams padėjo iškovoti pergalę 0

„Žalgirio-Sabonio mokyklos“ krepšininkai šiandien namuose po atkaklios kovos įveikė Palangos „Naglio-Adakrio“ ekipą (81:75), švęsdami antrąją pergalę iš eilės Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Į pergalę kauniečius vedė Karolis Babkauskas, į iki tol be pralaimėjimų žengusių palangiškių krepšį įmetęs net 32 taškus.Pirmuosius taškus rungtynėse iš toli pelnė Arūnas Sakalauskas (3:0), tačiau jau kitoje atakoje palangiškiai skirtumą sušvelnino (3:2). Po akimirkos vieną baudą pataikė Adomas Drungilas (4:2), bet Gintaro Einikio vedini palangiškiai spurtavo ir įgijo kiek didesnę persvarą – 11:4. Iki pat ketvirčio pabaigos „Naglio-Adakrio“ krepšininkai išlaikė persvarą 7 taškų ribose, kurią metimu iš toli paskutinę minutę sušvelnino K.Babkauskas (18:22).

Tas pats K.Babkauskas iš tolimos distancijos pataikė ir antrojo kėlinio pradžioje, skirtumą „tirpdydamas“ iki minimumo – 21:22. Per kitas dvi minutes abi ekipos apsikeitė dviem taikliais tritaškiais, o komandas ir toliau skyrė trapus vieno taško skirtumas (27:28). Pirmą kartą šiame kėlinyje „Žalgiris-Sabonio mokykla“ į priekį išsiveržė jau ketvirtą tolimą metimą pataikius K.Babkauskui (32:30). Nervinga ir apylygė kova tęsėsi iki pat didžiosios pertraukos, o ilsėtis komandos išėjo baudos metimus pataikius G.Einikiui (40:40).

Niekas nepaaiškėjo ir per trečią ketvirtį. Klubai vis apsikeisdavo taikliomis atakomis, tačiau taip ir nesugebėdavo įgyti didesnės nei keturių taškų persvaros. Prieš lemiamas dešimt minučių švieslentėje intrigą žadantys skaičiai – 58:60. Nors sėkmingiau lemiamą mačo dalį pradėjo palangiškiai, po dar vieno K.Babkausko „įsūdyto“ tritaškio žalgiriečiai vėl išsiveržė į priekį (66:64). „Naglio-Adakrio“ žaidėjai vis sušvelnindavo skirtumą, tačiau fantastiškai žaidęs K.Babkauskas vienas į šipulius daužė visas priešininkų gynybos schemas ir į neviltį varė Palangos ekipos trenerius. Lemiamomis akimirkomis aikštės šeimininkai žaidė disciplinuotai, ramiai ir tiksliai, pelnytai iškovodami antrąją pergalę, bei priversdami pirmą kartą šiame sezone pralaimėti savo šio vakaro varžovus.

„Žalgiris-Sabonio mokykla“: K.Babkauskas 32 (7/10 trit., 3 atk. kam., 3 rez. perd.), A.Drungilas 13 (5 atk. kam.), M.Grigonis ir T.Jogėla po 9, R.Čepanonis 8, A.Sakalauskas 6, R.Jakštas ir M.Lisajevičius po 2.

„Naglis-Adakris“: N.Strazdauskas 17, V.Buzas 15, G.Einikis 10 (9 atk. kam., 4 rez. perd.).

Komentarai