„Montepaschi“ – gerai pažįstamas „Žalgirio“ varžovas 0

ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ laukia dar vienas rimtas išbandymas prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre Eurolygoje. Antrojo turo mače žalgiriečiai ketvirtadienį Italijos mieste Sienoje vienuoliktą kartą nuo 2002 metų surems ginklus su „Montepaschi“ krepšininkais.

Į Sieną dar antradienį po vidurnakčio atvykę žalgiriečiai tikisi čia pratęsti savo pergalių seriją ir iškovoti antrąją pergalę Eurolygos starte. Pirmajame susitikime Kauno sporto halėje „Žalgiris“ rezultatu 71:52 užtikrintai įveikė Prancūzijos čempionus Vilerbano „Asvel“ krepšininkus, kol tuo tarpu Sienos „Montepaschi“ Zagrebe tiesiog pažemino krizės krečiamą „Cibona“ – 85:40. Tai reiškia, jog viena iš komandų šiandien tikrai patirs pirmąją nesėkmę Eurolygoje šiame sezone.

Pirmajame „Montepaschi“ mūšyje Kroatijoje nesustabdomas buvo Lietuvos rinktinės aukštaūgis Kšyštofas Lavrinovičius, pelnęs tik 14 taškų mažiau nei visa varžovų komanda kartu sudėjus. Tačiau lietuvis nebus vienintelis „Žalgirio“ galvos skausmas. Italijos klube yra daug žinomų krepšininkų, tarp jų ir tokie kaip Shaunas Stonerookas, Denisas Marconato, Romainas Sato, Benjaminas Eze, Terrellas Mcintyre‘as, Henry Domercantas, Davidas Hawkinsas ir Nikos Zisis.

Visi šie žaidėjai turi ne vienų metų patirtį Eurolygoje ir kituose aukšto lygio turnyruose. Ypatingai stipri „Montepaschi“ gynėjų grandis, kurioje sunku nuspėti lyderį. Nepamirštant to, jog po krepšiais italų čempionai turi tokius meistrus kaip K.Lavrinovičius, S.Stonerookas, B.Eze ir D.Marconato, tai sunkiai sustabdoma „mašina“. Sienos ekipa puikiai tai pademonstravo Zagrebe, pelnydama daugiau nei dvigubai daugiau taškų už aikštės šeimininkus.

Nepaisant savo sienų pranašumo ir bent jau ant popieriaus pajėgesnės sudėties, „Montepaschi“ strategas Simone Pianigiani lengvo pasivaikščiojimo nesitiki: „Mes puikiai žinome, kaip svarbu yra laimėti namuose. „Žalgiris“ yra klubas su puikiomis tradicijomis ir Eurolygos lygį pilnai atitinkančiais krepšininkais. Tai jauna ir simpatiška komanda, kuri žaidžia brandų, taktišką krepšinį. Jie kausis tik dėl pergalės, tačiau mes nelinkę nusileisti. Nepaisant visko, galiu pasakyti – lengva tikrai nebus.“

Į Italiją išvyko 11 „Žalgirio“ krepšininkų. Kaune liko susirgęs įžaidėjas Žygimantas Janavičius bei puolėjai Povilas Butkevičius ir Siim-Sander Vene. Su šiais krepšininkais individualiai dirbs taip pat Lietuvoje likęs treneris Gvidonas Markevičius.

Primename, jog rungtynės Sienoje su „Montepaschi“ bus žaidžiamos 22.00 val. Lietuvos laiku.

Komentarai