Pramogų pasaulio atstovai neslepia simpatijų Kauno „Žalgiriui“ (VIDEO) 0

ŪBIG valdomos Kauno „Žalgirio“ ekipos žaidimą seka, analizuoja ir vertina ne tik krepšinio specialistai, tačiau ir Lietuvoje gerai žinomi asmenys. Vieniems ši komanda asocijuojasi su šalies laisvės simboliu, kitiems su neišdildomais įspūdžiais ar jaunystės aistra.

Tikriausiai visiems puikiai pažįstamas atlikėjas Linas „Choras“ Zareckas, kuris prieš dešimt metų dalyvavo kuriant vėliau hitu tapusią Eurolygos dainą, tikino, kad „Žalgiris“ tai ne vien krepšinio komanda: „Kaip ir daugeliui lietuvių man tai yra tam tikra istorija, legenda. Būdamas mažas, kokių šešių septynių metų, pirmą kartą savo tėvui garsiai pasakiau, kad sudaužysiu televizorių, jei bus toks rezultatas. Dar dabar puikiai prisimenu, tada „Žalgiris“ rungtyniavo su „Barcelona“ ir pralaimėjo keturiais taškais. Tai yra tam tikros emocijos. Esu giliai įsitikinęs, kad ir mūsų daina tikrai nebūtų taip išpopuliarėjusi, jei ne tos pergalės.“

Televizijos laidų prodiuseris, diplomatiškasis Martynas Starkus taip pat atskleidė savo simpatijas tituluočiausiam Lietuvos klubui.

„Eurolygos taurė iki šiol yra įsimintiniausias įvykis. Tai visų pirma įeina į galvą, kai pradedi galvoti apie „Žalgirį“. Tiek visas turnyras, tiek ypatingai finalinis ketvertas, kaip ir šventimas visą naktį buvo tiesiog įspūdingas. „Žalgiris“ yra Lietuvos didžiausias ambasadorius užsienyje. Kiek teko keliauti, paminėdamas krepšinį ar Arvydą Sabonį užsienyje leidi žmogui orientuotis apie kokią šalį kalbama. Tai yra komanda, nepabijokime pasakyti, kuri labiausiai prisidėjo prie Lietuvos garsinimo“, – prisiminimais dalinosi M.Starkus.

Savo sentimentų Kauno legendai neslėpė ir žinomos grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas: „Aš manau, kad „Žalgiris“ suvaidino tam tikrą vaidmenį pradedant sąjūdį Lietuvoje. Tai buvo kažkas daugiau nei sportas. Norėčiau palinkėti, kad komanda daugiau remtųsi savais lietuviškais žaidėjais ir turėtų daug patriotizmo.“

Išsamūs žinomų Lietuvos žmonių pasisakymai apie Kauno „Žalgirio“ svarbą jų gyvenimuose – SPORT1 televizijos vaizdo reportaže.

Komentarai