„Žalgiris“ dar kartą nepaliko vilčių Estijos čempionams 0

ŪBIG valdomas Kauno „Žalgiris“ Baltijos krepšinio lygoje (BBL) ir toliau žengia lengvai, užtikrintai ir be pralaimėjimų. Pirmadienį žalgiriečiai antrą kartą per dvi dienas sutriuškino Estijos čempionus Talino „Kalev/Cramo“ krepšininkus, tik šį kartą kiek įspūdingesniu rezultatu – 102:51. Šį kartą rungtynėms vėl nebuvo registruoti gynėjai Mantas Kalnietis ir Šarūnas Vasiliauskas.

Mačas prasidėjo gana vangiai, žalgiriečiai jau pirmąją ataką sugebėjo du kartus atkovoti kamuolį puolime, tačiau tuo pat metu tris kartus nepataikyti į krepšį iš gana neblogų situacijų. Kitame aikštelės gale Travisas Watsonas netruko varžovui „išrašyti“ bloką, o po akimirkos nepataikius Dainiui Šalengai pats neklydo iš vidutinio nuotolio (2:0). Estai į tai atsakė tolimu metimu, tačiau pasinaudojęs prasta gynyba tolimą dvitaškį įmetė Žygimantas Janavičius (4:3). Ir toliau svečiai iš Talino strigo „Žalgirio“ gynybos gniaužtuose, tuo tarpu dar vienas T.Watsono metimas skirtumą padidino iki 9:3. Sužaidus lygiai pusę kėlinio Marcusas Brownas atidarė savo taškų sąskaitą (12:3), o po Ž.Janavičiaus reido kauniečiai įgijo dviženklę persvarą (14:3). Niekas nesikeitė ir po svečių paprašytos minutės pertraukėlės – po kartą kamuolį iš viršaus įkrovė M.Begičius ir T.Watsonas, aikštelėje pasirodė Artūras Milaknis bei Adas Juškevičius, tuo tarpu švieslentėje po pirmųjų dešimties minučių 22:8.

Antrojo ketvirčio starte abi komandos sunkiai rado kelius krepšio link. Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ Tadas Klimavičius pelnė sužaidus jau tris minutes (24:14) bei atstatydamas dviženklį pranašumą. Tai kauniečiams lyg „atrišo“ rankas puolime ir rezultatyviai atakas per kitas dvi minutes užbaigė ne tik T.Klimavičius, tačiau ir Ž.Janavičius su M.Begičiumi (30:16). Nors Joshas Akognonas sumetė baudas (30:18), M.Browno ir M.Begičiaus metimų dėka aikštelės šeimininkai vėl nutolo (39:18). Daugkartiniai Estijos čempionai stengėsi pakeisti žaidimo eigą, tačiau „Žalgiris“ savo pranašumu suabejoti neleido. Po taiklaus D.Šalengos dvitaškio ir T.Watsono baudų metimų komandas skyrė jau 25 taškai (43:18). Gintaras Krapikas paskutinę kėlinio minutę į aikštę pirmą kartą išleido ir estą Siim Sander-Vene, o labai gražų tašką prieš didžiąją pertrauką padėjo M.Brownas, paskutinę sekundę įmetęs sudėtingą tritaškį – 47:18.

Trečiojo kėlinio pradžia estams lengvo gyvenimo nežadėjo, „Žalgiris“ apsukų nemažino, spurtavo 8:0, po Ž.Janavičiaus reido padidindamas persvarą iki rekordinės – 55:18. Jasonas Milleris netruko sumesti baudas, tačiau M.Begičius į tai atsakė dviem taškais ir įspūdingu bloku kitoje aikštelės pusėje (56:21). Įpusėjus ketvirčiui T.Watsonas gavo puikų Ž.Janavičiaus perdavimą, įkrovė kamuolį iš viršaus (61:23), pelnydamas savo jau 21-ąjį tašką. Estai nespėjo paskui kauniečius nė vienoje aikštės pusėje ir per likusį ketvirčio laiką. Iš toli pataikius T.Klimavičiui „Žalgirio“ persvara perkopė 40 taškų ribą – 68:27. Po Martyno Pociaus pirmųjų taškų ir T.Klimavičiaus dėjimo situacija iš esmės nepakito (72:33), o prieš lemiamas dešimt minučių kauniečiai priekyje triuškinamu rezultatu – 74:38.

Jei po trečiojo ketvirčio kam dar kilo abejonių dėl „Žalgirio“ pergalės, tai ketvirtojo kėlinio pirmosios trys minutės, kai „Žalgiris“ spurtavo 9:0, puikiai parodė, kas yra sporto halės šeimininkai. M.Pocius įmetė iš po krepšio, pirmuosius taškus į savo sąskaitą susitikime įsirašė Povilas Čukinas, o po dar vieno M.Pociaus reido ir tritaškio skirtumas šoktelėjo iki 83:38. Ir tai dar nebuvo pabaiga, du tritaškius pridėjus A.Juškevičiui švieslentėje jau 89:42. Per likusį rungtynių laiką „Žalgirio“ strategas G.Krapikas leido ilgiau žaisti tiems krepšininkams, kurie galimybę pasireikšti gauna kiek rečiau, tačiau žaidimo tai nesugadino. Iš toli pataikius A.Milakniui ir S.Vene rezultatas išaugo iki 97:47. Baudos metimus sumetus A.Milakniui „Žalgiris“ pelnė ir 100-ąjį tašką (100:47). Po aistruolių aktyviai palaikomo P.Čukino taiklių baudų metimų ekipas skyrė jau 55 taškai – 102:47. Finalinei sirenai skambant švieslentėje degė skaičiai, neleidžiantys suabejoti kauniečių pergale – 102:51.

„Žalgiris“: T.Watsonas 21 (7 atk. kam.), M.Begičius 13 (6 atk. kam.), M.Brownas 13, T.Klimavičius 11, M.Pocius 9, Ž.Janavičius 8 (7 atk. kam., 4 rez. perd.) P.Čukinas 7, A.Milaknis 7, A.Juškevičius 6, D.Šalenga 4, S.Vene 3 (3 atk. kam., 2 rez. perd.).

„Kalev/Cramo“: J.Milleris 13, J.Akognonas 11, T.Kurbas 10.

Komentarai