M.Paulauskas: „Džiaugiuosi grįžęs į „Žalgirį“ 0

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas grįžta į legendinę ekipą – jam patikėtos visus komandai neabejingus žmones suvienysiančio „Žalgirio“ Klubo prezidento pareigos. Antradienio vakarą oficialiai startavo Kauno „Žalgirio” Klubas. Jo nariais tapę legendinei Kauno ekipai neabejingi aistruoliai tarp daugybės privilegijų turės galimybę dalyvauti komandos valdyme. Ši naujovė, iki šiol taikyta tik keliuose garsiausiuose Europos klubuose, bandys aktyviai skintis kelią ir Lietuvoje.

Pirmuoju Kauno „Žalgirio“ Klubo nariu tapo legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas. Jis eis klubo prezidento pareigas. Ilgametis žalgirietis bei olimpinis čempionas prieš dvi savaites prabilęs, kad planuoja sugrįžti į „Žalgirį“, praskleidė paslaptingumo skraistę ir pristatė Kauno „Žalgirio“ Klubo idėją.

– Visų pirma, kodėl vėl nusprendėte grįžti į Kauno „Žalgirį“, į ekipą, kuriai savo laiku dar kaip krepšininkas atstovavote daugiau nei dešimtmetį?

– Man asmeniškai „Žalgiris“ yra kažkas ypatingo, tai ne vien eilinė komanda. Tai tam tikras gyvenimo etapas, kuris vis tęsiasi ir sukelia šiltas, teigiamas emocijas. Kartu su „Žalgiriu“ patyriau visko – tiek pergalių džiaugsmą, tiek pralaimėjimų kartėlį, tiek žodžiais neapsakomą triumfo jausmą ir pasididžiavimą pasiekus tikslą. Noras grįžti visada buvo, labai džiaugiuosi, kad atsirado tokia galimybė. Kauno „Žalgiris“ yra visos Lietuvos komanda, kurią mylinčių žmonių gali rasti kiekviename kaime, nekalbant apie miestus. Man didelė garbė, jog vėl galiu būti jo dalimi. Žinau, kad dirbdami išvien galime vėl siekti aukščiausių tikslų.

– Kaip kilo idėja pradėti šį naują veiklos etapą?

– Dar vasarą susėdę su „Žalgirio“ vadovais ieškojome tinkamiausio būdo būdo, kaip patobulinti krepšinio klubo veiklą. Praėjusiame sezone atsidūrus ant bedugnės krašto, žmonių neabejingumas ir pagalba padėjo mums išsikapstyti ir vėl atsistoti ant kojų. Tačiau vien paprasta padėka padėjusiems apsiriboti nenorėjome. Supratome, kad ištikimiausiems aistruoliams reikia suteikti visapusišką galimybę būti naudingiems „Žalgiriui“.

Reikėjo atramos taško, kuris suvienytų „Žalgirio“ gerbėjus ir patį klubą. Pažvelgėme plačiau ir netrukome pamatyti, jog tokios komandos kaip, tarkime, „FC Barcelona“, sėkmingai naudoja narystės klube modelį ne vieną dešimtmetį ir savo gretose turi bene 200 tūkstančių narių, kurie turi svarų balsą priimant valdymo sprendimus ir išlaikant klubus. Viską apsvarstę nusprendėme žengti panašiu keliu, nes supratome, kad tai yra įgyvendinama idėja.

– Kodėl buvo nuspręsta įsteigti Kauno „Žalgirio“ Klubą?

– Klubas buvo įsteigtas tam, kad suvienytų visus Kauno „Žalgiriui“ neabejingus gerbėjus. Tuos, kuriems yra svarbi Kauno „Žalgirio“ ateitis, sėkmė aikštėje, veikla ir priimami sprendimai. Tai galimybė visiems pademonstruoti, jog kartu mes galime viską. Klubas apjungia gerbėjus, kuriems „Žalgiris“ yra kur kas daugiau nei komanda.

– Kodėl verta tapti Kauno „Žalgirio“ Klubo nariu?

– Tapus Klubo nariu turėsite puikią progą būti dar arčiau mylimos komandos. Tik Klubo nariams suteikiamos dovanos leis pasijausti išskirtiniais, o anksčiau prieinama informacija – klubo dalimi. Esminis dalykas, kad turėsite nuostabią galimybę pasireikšti ne vien palaikydami ekipą tribūnose, tačiau padėti jai savo patarimais, balsais, siūlymais ir rekomendacijomis.

– Kokių papildomų privalumų sulauks Klubo nariai?

– Privalumų Klubo nariai turės tikrai nemažai. Kiekvienas gaus pažymėjimą su nuotrauka, kuris identifikuos jį kaip oficialų Klubo narį bei suteiks įvairių nuolaidų gausių „Žalgirio“ partnerių paslaugoms. Narystę žymės ir diplomas, pasirašytas Klubo prezidento ir įkūrėjų – Vladimiro Romanovo bei Arvydo Sabonio. Kiekvienas Narys išsiskirs turimais Klubo ženkleliais ir šalikais bei Ūkio banko Žalgirio Maestro kortele. Visi, nusprendę savo ateitį susieti su „Žalgiriu“, gaus naujausią informaciją anksčiau už kitus, taip pat turės priėjimą prie svetainėje www.Zalgiris.lt sukurtos Klubo narių zonos. Krepšinio mėgėjai galės jėgas išmėginti Klubo narių krepšinio turnyre, turės progą laimėti išskirtinius prizus ar apsilankyti „Žalgirio“ treniruotėje ir rūbinėje. Pagrindiniu privalumu turėtų tapti galimybė dalyvauti „Žalgirio“ valdyme tiesiogiai reiškiant savo nuomonę svarbiausių klausimų svarstymuose.

– Kokios Klubo ateities perspektyvos?

– Savaime suprantama, kad kuo daugiau narių bus, tuo didesnę įtaką ekipos valdyme jie turės. Tie patys Ispanijos grandai „Real“ ir „FC Barcelona“ be savo narių dabar tikriausiai apskritai nebegalėtų sėkmingai egzistuoti. Mes esame pačioje kelio pradžioje, tačiau svarbiausia tai, jog tas kelias – teisingas bei turi šviesią ateitį. Visi nariai galės išdėstyti savo nuomonę priimdami sprendimus ir taip tiesiogiai dalyvauti „Žalgirio“ valdyme. Jau turime keletą Klubo ambasadorių kituose miestuose, kurie padės koordinuoti veiklą savo regione. Tad nereikia galvoti, jog Klubo narystė skirta vien kauniečiams.

Gausėjant mūsų būriui suformuosime savo Klubo struktūrą, deleguosime savo atstovus į „Žalgirio“ valdybą. Tai reiškia, jog Klubo nariai turės tokią pat įtaką „Žalgiryje“ kaip bet kurie dabartiniai valdybos nariai.

– Ko norėtumėte palinkėti tiems, kurie šiuo metu svarsto galimybę tapti Klubo nariais?

– Su dideliu užsidegimu ir entuziazmu norėčiau Jus visus pakviesti įsilieti į Kauno „Žalgirio“ Klubo narių gretas. Tai galimybė dar labiau susivienyti su komanda, turėti įtaką joje ir ne vien žodžiais, tačiau ir realiais darbais prisidėti prie „Žalgirio“ sėkmės. Neabejoju, jog būdami kartu pasieksime geriausią rezultatą, o „Žalgiris“, reprezentacinė visos Lietuvos krepšinio komanda – gyvuos amžinai!

Komentarai