G.Krapikas: „Mūsų aistruoliams lygių nėra“ 0

Po pralaimėjimo Eurolygos rungtynėse vienai pajėgiausių Europos komandų „Regal FC Barcelona“ (70:77), savo mintimis apie susitikimą spaudos konferencijoje pasidalino ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas. Treneris ypatingai dėkojo Kauno sporto halėje susirinkusiems aistruoliams bei gyrė varžovus, teigdamas, jog tai – aukščiausios klasės komanda.

„Norėčiau pasveikinti varžovų trenerį su pergale. Mūsų aistruoliai jiems sukūrė tikrą pragarą, tačiau tai, kad jie atsilaikė ir tokiose sąlygose, tik parodo jų klasę. Juolab, „Regal FC Barcelona“ žaidė be svarbiausių gynėjų ir nepaisant visko pasiekė pergalę.“

„Mums tas pragaras nekenkia niekada, tuo tarpu mūsų sirgaliai eilinį kartą įrodė, kad jiems lygių nėra. Žaidžiant su tokiomis komandomis kaip „Montepaschi“ ar „Barcelona“, kartais užtenka kelias minutes „pramiegoti“ ir viskas baigiasi. Šį kartą beveik išlyginę rezultatą padarėme kelias klaidas, varžovai pataikė baudas ir išlaikė sau tinkamą rezultatą“, – dėstė G.Krapikas.

„Žinau Mirzos Begičiaus galimybes, jis tikrai gali žaisti. Aš juo tikėjau, o krepšininkas jaučia, kad treneris juo pasitiki. Manau, kad panašiai jis rungtyniaus ir kituose susitikimuose. Dainiui Šalengai ir Martynui Pociui šiandien teko sunkus uždavinys – uždengti Pete‘ą Mickaelą. Abu jį bandę dengti krepšininkai susirinko penkias pražangas ir nebeturėjo tokios energijos puolime. P.Mickaelas puikiai pataikė baudų metimus, šiandien jo problema liko neišspręsta“, – tęsė vyriausiasis „Žalgirio“ treneris.

"M.Begičius šiandien žaidė puikiai ir nenorėjome rizikuoti duodami ilgiau pasireikšti Povilui Čukinui. Treniruotėse jis žaidžia sėkmingai ir tikiu, kad dar atras savo žaidimą. Krepšininkas ir pats jaučia, kad nesiseka. Jam reikia kelių gerų rungtynių tam, jog pajustų žaidimo skonį", – pabaigoje susirinkusiems žiniasklaidos atstovams P.Čukino situaciją trumpai pakomentavo strategas.

Komentarai