G.Krapikas: „Panašių rungtynių ir laukėme“ 0

Po Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynių, kuriose Kauno „Žalgiris“ namuose tik po atkaklios kovos įveikė Latvijos tituluočiausią klubą „Ventspils“, savo mintimis apie susitikimą pasidalino žalgiriečių strategas Gintaras Krapikas ir „Ventspils“ lyderis Ernests Kalve. Treneris neslėpė, jog „Ventspils“ yra aukšto lygio ekipa, o kauniečiai nebuvo visiškai atsigavę po Eurolygos mačo su „Regal FC Barcelona“, kuris buvo žaidžiamas ketvirtadienį: „Panašių rungtynių ir laukėme. Po daug fizinių ir emocinių jėgų kainavusio susitikimo su katalonais buvo sunku tikėtis, jog krepšininkai pilnai atsistatys. „Ventspils“ yra aukšto meistriškumo komanda, žaidusi Eurolygos atrankoje. Vakar net negalėjau krepšininkams duoti pailsėti, nes šiandien jau laukė kova. Džiaugiuosi, kad laimėjome ir tiek.“

„Rungtynių eigoje pamatėme, kur yra problemos, pakeitėme taktiką, sumažinome sudėtį ir tai padėjo. Gynyboje mažesni žaidėjai buvo agresyvesni, tai ir buvo lūžis – persvėrėme rezultatą, pabaigoje sumetėme baudas ir iškovojome pergalę“, – tęsė strategas.

G.Krapikas taip pat trumpai pakomentavo epizodą, kai paskutinę sekundę latviai buvo nubausti nesportine pražanga: „Galiu pasakyti tiek, kad jei priešininkas pradeda anksti stabdyti prasižengdamas, teisėjai tai mato ir sulaukę tam tikro momento, duoda nesportinę. Toks yra reglamentas.“

Tuo tarpu priešingoje barikadų pusėje rungtyniavęs „Ventspils“ ir Latvijos rinktinės gynėjas Ernests Kalve džiaugėsi komandos kovingumu ir gyrė „Žalgirio“ aistruolius.

„Mes kovojome ir aikštelėje atidavėme visas jėgas, šį kartą kiek pritrūko ir sportinės sėkmės. „Žalgiris“ yra Eurolygos lygio komanda, prieš kurią visada norisi sužaisti gerai. Jūsų sirgaliai – puikūs, norėčiau, kad ir mus palaikytų toks aistruolių būrys“, – apie Kauno sporto halę beveik pilnai užpildžiusią publiką kalbėjo svečių krepšininkas.

Komentarai