Antrosios pergalės Eurolygoje „Žalgiris“ sieks Zagrebe (VIDEO) 0

ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio vakarą Kroatijos sostinėje Zagrebe kausis dėl antrosios pergalės šiame Eurolygos sezone. A grupės ketvirtojo turo rungtynėse žalgiriečiai susitiks su Zagrebo „Cibona“, kuri kol kas pergalių prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre savo sąskaitoje neturi.

Nors stipriausias Kroatijos klubas šiuo metu yra atsidūręs nepavydėtinoje situacijoje, neįvertinti jo tiesiog negalima. „Cibona“ yra daugkartinė Kroatijos ir buvusios Jugoslavijos čempionė, kuri net du kartus virš savo galvos kėlė Eurolygos nugalėtojų trofėjų. Tai – ne vieninteliai titulai, „Cibona“ yra iškovojusi ir Radivojaus Koračo taurę, Jugoslavijos taurę, Kroatijos taurę bei daugelį kitų apdovanojimų.

Tačiau šiame sezone Zagrebo komanda kol kas sunkiai įsivažiuoja. Pirmasis mačas Eurolygoje jiems tapo tikrai „prisvilusiu blynu“, nes net 40:85 namuose buvo nusileista Sienos „Montepaschi“ ekipai. Vėliau išvykoje „Regal FC Barcelona“ komandai kroatai pralaimėjo 59:81, o Stambule „Fenerbahce Ulker“ – 62:67. Nepaisant nesėkmių Eurolygoje, kauniečių varžovai atsigriebia Adrijos lygoje, kur demonstruodami geresnį žaidimą yra iškovoję visas 6 pergales ir pirmauja čempionate.

„Cibona“ gretose tokių žvaigždžių, kokias turi „Montepaschi“ ar katalonai neišvysime, tačiau Eurolygos lygio krepšininkų kroatai nestokoja. Kol kas daugiau nei pusvalandį vidutiniškai aikštelėje Eurolygos kovose praleidžia „Cibona“ gynėjas Jamontas Gordonas. Legionierius iš JAV vidutiniškai Eurolygoje pelno 10,7 taško, atiduoda 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja 2,7 kamuolio po krepšiais.

Naudingu žaidimu pasižymi ir vietiniai talentai Marko Tomasas, Leonas Radosevičius, Marinas Rozičius ir Daliboras Bagaričius.

Prieš dvikovą „Cibona“ strategas Velimiras Perasovičius teigė, jog tai bus žūtbūtinė kova, o pralaimėjimas jo auklėtiniams padėtų brūkšnį kovojant dėl patekimo į kitą etapą: „Mes neturime ko prarasti. Vaikinai eis į aikštę kovoti tik dėl pergalės. Dar viena nesėkmė mums reikštų praktiškai pabaigą Eurolygoje. Tokiu atveju liktų tik teorinės viltis prasibrauti į kitą etapą. „Žalgiris“ – stiprus varžovas, galintis kovoti su visais, tačiau mes esame pasiruošę pademonstruoti geriausia ką galime ir tikimės pagaliau pasiekti taip norimą pergalę.“

V.Perasovičiui antrino ir „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas: „Cibonai“ po pradžios 0:3 yra likęs bene vienintelis šansas įveikiant mus užsikabinti ir išlikti tose lenktynėse dėl patekimo į kitą etapą. Pralaimėjimo atvejų jiems liktų tik teorinės viltys. Neabejoju, tai bus rimtas mūšis ir jie bandys parodyti dantis. Nežiūrint į viską, mes taip pat kovosime tik dėl pergalės.“

Visi „Žalgirio“ aistruoliai yra maloniai kviečiami rungtynes su „Cibona“ stebėti Kauno restorane-klube „Combo“, kuris tapo Kauno „Žalgirio“ Klubo antraisiais namais. Eurolygos dvikovos tarp „Žalgirio“ ir Zagrebo „Cibona“ ekipų transliaciją čia aistruoliai galės stebėti kartu su „Žalgirio“ Klubo prezidentu Modestu Paulausku bei į Kroatiją neišvykusiais žalgiriečiais Šarūnu Vasiliausku, Povilu Butkevičiumi, Siim-Sander Vene ir Gvidonu Markevičiumi.

SPORT1 televizijos informacinės laidos „Sportas šiandien“ video reportažas iš paskutinės „Žalgirio“ treniruotės prieš išvyką į Zagrebą:

Komentarai