„Žalgiris“ Zagrebe neatsilaikė prieš „Cibona“ (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams trečiadienio vakarą Kroatijos sostinėje Zagrebe nepavyko iškovoti antrosios pergalės Eurolygoje. „Cibona“ gynybos gniaužtuose strigę žalgiriečiai pelnė tik 52 taškus ir po atkaklios kovos pralaimėjo rezultatu 52:64.

Nuotraukos iš rungtynių – Žalgiris.lt foto galerijoje.
Kaip ir buvo galima tikėtis, jau nuo pat pirmųjų minučių aikštėje užvirė kieta, vyriška kova. Į šeimininkų rezultatyvias atakas taikliais metimais atsakė Marcusas Brownas ir Mirza Begičius, tuo tarpu švieslentėje nedidelis „Cibona“ krepšininkų pranašumas – 10:7. Nors varžovų atakų stabdyti žalgiriečiams nesisekė, tai iš dalies pavyko kompensuoti aktyviai žaidžiant puolime. Po dar vieno M.Browno metimo komandas vėl skyrė trys taškai (9:12). Lukšai Andričiui pataikius iš toli skirtumas kiek šoktelėjo (9:14), tačiau po netaiklių Povilo Čukino metimų kamuolį atkovojo ir iš po krepšio neklydo Travisas Watsonas (11:14), po akimirkos sudėtingą tritaškį paskutinę sekundę pataikė Martynas Pocius, o tas pats M.Pocius užbaigė ketvirtį dviem baudų metimais, taip atstatydamas pusiausvyrą – 16:16.

Kur kas rezultatyviau nei pirmosios dešimt minučių prasidėjo antrasis kėlinys. Pirmą tolimą savo metimą pataikius Mantui Kalniečiui, o du taškus pridėjus M.Begičiui, svečiai įgijo nedidelę persvarą (21:18). Deja, apsiginti vėl nepavyko – per trumpą laiką „Cibona“ du kartus tiksliai metė iš toli, pridėjo vieną baudos metimą, taip vėl persverdami rezultatą (25:21). Varžovams į priekį pabėgti neleido puikiai žaidęs M.Begičius, po jo dėjimo ir taiklių baudų metimų rezultatas vėl išsilygino – 25:25. Įpusėjus ketvirčiui Gintaras Krapikas pirmą kartą į aikštę išleido ir jaunąjį Adą Juškevičių. Šis keitimas netruko pasiteisinti – vos gavęs kamuolį gynėjas greitą ataką baigė tiksliu reidu – 27:27. Nors M.Pocius buvo nubaustas nesportine pražanga, ekipos kapitono Dainiaus Šalengos metimas iš toli po ilgesnės pertraukos leido kauniečiams atgauti minimalų pranašumą (30:29). Vis tik paskutines dvi minutes vėl sėkmingiau sužaidė kroatai, kurie eidami ilsėtis turėjo nedidelį pranašumą – 35:31.

Dviem pavyzdingais deriniais žalgiriečiai pradėjo antrąją dvikovos dalį: M.Kalnietis laisvas neklydo po krepšiu, M.Begičius įspūdingai įkrovė kamuolį po M.Kalniečio perdavimo, o švieslentėje skaičiai vėl lygūs – 35:35. Bojanas Bogdanovičius sugebėjo į tai atsakyti realizuodamas nelengvą metimą su D.Šalengos pražanga, tačiau kitoje aikštelės pusėje vėl nesustabdomas buvo M.Begičius – 37:37. Jei kėlinukas prasidėjo tiksliomis ir apgalvotomis „Žalgirio“ atakomis, tai ketvirčio viduryje žaidimas visiškai išsiderino ir tolimą metimą pataikius Marko Tomasui „Cibona“ išsiveržė į priekį jau 7 taškais – 45:38. Tiesa, kauniečiai sugebėjo atsitiesti: M.Brownas tiksliai metė iš vidutinio nuotolio, keturis taškus iš eilės pelnė T.Watsonas, o prieš lemiamas dešimt minučių rezultatas teikiantis vilčių – 44:47.

Labai nesėkmingai Baltijos krepšinio lygos taurės laimėtojams susiklostė ketvirto kėlinio startas – kelios klaidos, netikslūs metimai ir po Marko Tomaso tolimo „šūvio“ komandas skiria jau 11 taškų – 48:59. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus kiek daugiau nei dviem minutėms pagaliau iš toli pataikė D.Šalenga, sumažindamas atsilikimą iki 10 taškų (51:61). Deja, kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo viskas. Iki pat finalinio švilpuko žalgiriečiai savo taškų kraitį papildė vos vienu ir varžovams nusileido rezultatu 52:64.

„Žalgiris“: M.Begičius 14, T.Watsonas 9 (12 atk. kam.), M.Pocius 9 (5 kld.), M.Brownas 7 (5 atk. kam.), D.Šalenga 6 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 5 (4 atk. kam.), A.Juškevičius 2.

„Cibona”: M.Tomas 14, V.Vukušičius 11, L.Andričius 10, M.Rožičius 10.

Komentarai