M.Brownas: „Tikiuosi vaikinai pamatys, kad iš seno vyruko galima kažko išmokti“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Marcusas Brownas įpusėjo ketvirtą dešimtį, tačiau nė nesiruošia sustoti. Trečiadienį į Mariupolio „Azovmash“ krepšį jis įmetė 37 taškus, taip sužaisdamas rezultatyviausias savo rungtynes Kauno „Žalgirio“ sudėtyje.

Amerikiečio vedamas „Žalgiris“ 82:69 įveikė Ukrainos klubą ir iškovojo antrą pergalę VTB Vieningosios lygos turnyre.

„Ką čia prikomentuosi… Marcusas ištempė rungtynes, – po dvikovos kalbėjo „Azovmash“ gynėjas Marius Prekevičius. – Leidome jam pajusti žaidimą, kai 3-4 kartus jis metė laisvas. Tokiam žaidėjui kaip Brownas negalima leisti pajusti žaidimo“.

M.Prekevičius kartkartėmis pats dengė M.Browną, kai šis buvo nesulaikomas antrajame ar trečiajame kėliniuose. Kas kartą, kai Mariupolio ekipa priartėdavo, tereikdavo surasti M.Browną ir šis sugrąžindavo pranašumą.

„Šiemet jis man patinka, žaidžia labai gerą krepšinį, – M.Browno pasirodymą komentavo „Azovmash“ treneris Rimas Girskis. – Marcusas yra lieknas kaip jaunystėje, greitas, staigiai išmeta kamuolį. Linkiu jam taip žaisti visą sezoną“.

Pats 35 metų „Žalgirio“ lyderis tikino savo žaidimu tik norintis parodyti pavyzdį komandos draugams.
– Marcusai, pelnėte 37 taškus. Nesinorėjo įmesti apvalaus skaičiaus – 40? – „BasketNews.lt“ paklausė Browno.

Stengiausi tai padaryti. Ne ne, nesistengiau (juokiasi). Rungtynių pabaiga mane kiek nuvylė, nes taškų skirtumas yra svarbus. Kuo daugiau laimime namie, tuo geriau prieš rungtynes išvykoje. Galėjome pabaigti rungtynes geriau, tačiau suklydome ir mačo pabaigoje negavau pakankamai kamuolių. Bet svarbiausia, kad laimėjome. Man tai svarbiausia.

– Pastaruoju metu esate sunkiai sulaikomas. Įgijote optimalią sportinę formą?

Tikiuosi. Ir tikiuosi, kad vaikinai pamatys, kad kiekvienos rungtynės yra svarbios ir iš to seno bei patyrusio vyruko galima kažko išmokti. Jie turi būti pasirengę kiekvienai dvikovai. Mums svarbu gerai žaisti ir svarbu gerai jaustis, nesvarbu su kuo žaidžiame. Šiandien buvau labai susikaupęs, toks buvau ir paskutinėse keleriose rungtynėse, nes labai stengiuosi rodyti gerą pavyzdį. Tikiuosi, kad vaikinai nebus tokie nervingi prieš mačą ir iš manęs pasisems pasitikėjimo.

– Šeštadienį jūsų laukia svarbios rungtynės su „Lietuvos rytu“. Jau rengiatės šiam mačui?
– Taip, pradėsime ruoštis jau ketvirtadienį. Tai visada svarbios rungtynės. Jie pastaruoju metu žaidžia gerai, demonstruoja gerą formą Eurolygoje. Tai bus emocingas ir kietas mačas, nes jie mėgsta prasižengti ir provokuoti, taigi turėsime būti susikoncentravę ir sunkiai dirbti. Tai bus ilga ir sunki dvikova, todėl reikės visų žaidėjų indėlio.

– Dainius Šalenga pajuokavo, kad pernelyg jūsų negirtume, nes šeštadienį taip pat gerai galite nebežaisti.
– Jis, matyt, manęs nepažįsta. Nes bet kuris, kas mane pažįsta, žino, kad esu lyderis. Ir aš įrodysiu, kad esu lyderis. Aš toks buvau paskutinius 15 metų. Manęs nebestebina niekas, ką aš darau. Stengiuosi tapti geresnis, nesvarbu, kad tampu vis senesnis, visada yra galimybė tobulėti. Nesiruošiu pernelyg daug iš savęs reikalauti, išnaudosiu tas progas, kurias man suteiks gynyba ir padarysiu tai, ką Marcusas Brownas daro.

– Jums 35 metai, bet vis dar sugebate žaisti taip, kaip šiandien. Kada gi Marcusas Brownas pasens?

–  (Juokiasi). Esu tiesiog palaimintas, kad galiu taip ilgai žaisti. Vasarą palaikau gerą sportinę formą, nemėgstu ilgai nieko neveikti. Turiu šeimą, stabilų gyvenimą, man nereikia kažkokių pagundų. Jaučiuosi patenkintas linkme, kuria eina mano gyvenimas. Jaučiuosi tiesiog gerai. Neskubu. Tiesiog stengiuosi rodyti pavyzdį ir laimėti, nes toks jau esu.

Komentarai