Lietuvos krepšinio lygoje užtikrintai įveiktas ir „Lietuvos ryto“ barjeras (FOTO) 0

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir toliau nesigaili savo varžovų. Šeštadienį žalgiriečiai Kauno sporto halėje pademonstravo charakterį ir pirmavę bene visą susitikimo laiką užtikrintai rezultatu 67:64 (17:16, 19:13, 19:13, 12:22) palaužė amžinus varžovus Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Svečiai iš sostinės vienu metu atsilikinėjo net 16 taškų skirtumu ir rungtynių pabaigoje sugebėjo tik sumažinti atsilikimą, o ne rimčiau pakovoti dėl pergalės. Dėl ligos šį kartą nerungtyniavo Povilas Butkevičius bei Šarūnas Vasiliauskas.

Nuotraukos iš rungtynių – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynės prasidėjo nervingai, abi komandos apsikeitė keliomis netiksliomis atakomis, o pirmuosius taškus pelnė Donatas Zavackas, pataikydamas iš toli (3:0). Vis tik priekyje varžovai buvo neilgai: Travisas Watsonas neklydo iš po krepšio, Dainius Šalenga savo progą taip pat išnaudojo, tuo tarpu rezultatas švieslentėje 4:3. Nors Artūras Jomantas ir Milko Bjelica netruko suregzti rezultatyvias atakas, po Marcuso Browno metimo ekipas skyrė vos taškas – 7:8. Savo antrąjį tritaškį pataikius A.Jomantui „Lietuvos rytas“ vėl atgavo 4 taškų pranašumą (11:7), tačiau M.Brownui sumetus baudas, Tadui Klimavičiui įkrovus kamuolį iš viršaus, o T.Watsonui pridėjus dvitaškį „Žalgiris“ rezultatą persvėrė savo naudai – 13:11. Iki kėlinio pabaigos „Žalgiriui“ taškus pelnė aikštelėje pirmą kartą pasirodęs Artūras Milaknis bei gynėjas Martynas Pocius, tuo tarpu švieslentėje po pirmųjų dešimties minučių degė intrigą žadantys skaičiai – 17:16.

Geležine gynyba ir pavyzdingu puolimu „Žalgiris“ pradėjo antrąjį ketvirtį – T.Klimavičiui puikiai sužaidus po krepšiu, M.Brownui bei D.Šalengai įmetus iš toli aikštės šeimininkai atkarpą laimėjo 8:0, taip įgaudami solidesnę persvarą – 25:16. Pirmuosius savo taškus antrajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ pelnė tik sužaidus daugiau nei penkias minutes (18:25). Ir toliau vilniečiai sunkiai rado kelius žalgiriečių krepšio link, o iš toli pataikius D.Šalengai bei A.Milakniui skirtumas šoktelėjo iki dviženklio – 33:22. Po M.Pociaus tritaškio „Žalgiris“ įgavo rekordinį 13 taškų pranašumą (36:23), vis tik per paskutinę kėlinio minutę „Lietuvos rytas“ pelnė daugiau taškų nei per visą ketvirtį, sušvelnindamas skirtumą – 29:36.

Didžioji pertrauka akivaizdžiai labiau pravertė žalgiriečiams – „Lietuvos rytas“ per penkias trečiojo kėlinio minutes pelnė vos du taškus, o po „Žalgirio“ 6:0 laimėtos atkarpos, per kurią taikliais šūviais pasižymėjo D.Šalenga, Mirza Begičius ir M.Brownas, skirtumas vėl šoktelėjo (42:31). Jaunasis M.Gecevičius suskubo tolimu metimu iš gilaus miego pakelti savo komandos draugus (34:42), tačiau M.Pociaus reidas viską sugražino į buvusias pozicijas – 44:34. Trečiojo kėlinio antroje pusėje būtent M.Pocius ėmėsi iniciatyvos ir po 8 jo taškų bei A.Milaknio vieno baudos metimo šeimininkai vėl pirmavo dviženkle persvara – 51:41. Paskutinę minutę baudas dar kartą sumetė M.Pocius, po akimirkos nuo baudų metimų linijos pasižymėjo ir Mantas Kalnietis, o prieš lemiamas dešimt minučių žalgiriečiai pirmavo 55:42.

Apsukų savo aistruolių aktyviai palaikomi šeimininkai nemažino ir lemiamos atkarpos starte: M.Kalnietis lyg slalomu prasiveržė pro visą „Lietuvos ryto“ gynybą, D.Šalenga šaltakraujiškai sumetė baudas, M.Brownas neįtikėtinai pataikė iš aštuonių metrų, tuo tarpu skirtumas šoktelėjo jau iki 16 – 62:46. Lyg to neužtektų, vilniečių kapitonas Steponas Babrauskas prasižengė penktąjį kartą, pastatydamas savo ekipą į nepavydėtiną situaciją. Svečiams iš sostinės viltis dar atgaivino aktyvus A.Jomanto žaidimas (54:64), vis tik netrukus emocijų nesuvaldęs D.Zavackas užsidirbo techninę pražangą, kuo puikiai pasinaudojo patyręs M.Brownas (66:54). „Lietuvos rytas“ dar sugebėjo pakilti į lemiamą šturmą (62:67), tačiau klaidos puolime galutinai palaidojo jų viltis. Aidint finaliniam švilpukui Kauno sporto halėje šventė – 67:64.

„Žalgiris“: M.Pocius 17 (6 atk. kam.), M.Brownas 15, D.Šalenga 14 (4 atk. kam.), A.Milaknis 7, M.Kalnietis 4 (6 rez. perd.), T.Klimavičius 4 (7 atk. kam.), T.Watsonas 4 (6 atk. kam.), M.Begičius 2.

„Lietuvos rytas”: D.Zavackas 18 (6 atk. kam.), A.Jomantas 11 (6 atk. kam.), M.Gecevičius 11 (7 rez. perd., 5 atk. kam.).

Komentarai