G.Krapikas: „Svarbiausia tai, jog pavyko iškovoti pergalę“ 0

Po Lietuvos grandų dvikovos įvyko spaudos konferencija, kurioje mintimis apie susitikimą pasidalino treneriai Gintaras Krapikas ir Rimas Kurtinaitis. Žalgiriečių strategas džiaugėsi pergale bei tikino, jog ji buvo pasiekta komandinių veiksmų dėka.„Labai džiaugiuosi, kad pavyko laimėti. Kiekvienas žaidėjas prisidėjo prie šios sėkmės, įdėjo savo indelį. Vienas sumetė taškus, kitas atkovojo kamuolius, dar kitas atidirbo gynyboje. Tai buvo komandinė pergalė“, – atviravo G.Krapikas.

„Svarbiausia tai, kad laimėjome ir iškovojome taškus. Rungtynių pabaigoje specialiai išleidau mažą penketuką, tikėdamasis, kad varžovai neturės laisvų metimų, tačiau kažkieno nervai neišlaikė ir mėgindami padėti dengtis kitiems praleidome taškus. Varžovams buvo lengviau, nes jie neturėjo ką prarasti. Vis tik svarbiausia galutinis rezultatas ir tai, kad nugalėjome“, – dėstė treneris.

„Manau, kad šis mačas dar kartą įrodė kaip svarbu yra atsarginiai krepšininkai. Labai gerai, kai jiems pavyksta prisijungti prie startinio penketo. Šeši žaidėjai mačo nelaimės, reikia bent jau aštuonių. „Lietuvos rytas“ Donatą Zavacką dažniausiai naudoja sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, todėl mums nelabai tinka rungtyniauti Mirza Begičiumi ir Travisu Watsonu priekyje. T.Klimavičius puikiai įrodė, kad pritampa prie tokio žaidimo. Jis savo funkcijas puikiai atliko tiek arčiau, tiek ir toliau krepšio. Siim-Sander Vene leidau pažaisti, nes T.Klimavičiui reikėjo leisti pailsėti. Estas paskutiniu metu demonstruoja solidų komandinį žaidimą ir palyginti su praėjusiu sezonu yra gerokai patobulėjęs“, – taktikos gudrybes atskleidė žalgirietis.

Pabaigoje strategas nepamiršo pagirti puikiai sužaidusio savo gynėjų tandemo bei pasikartojo, jog raktas į pergalę buvo komandinis žaidimas:„M.Begičius po ligos tik vakar prisijungė prie komandos treniruočių, o žinant tai, jog „Lietuvos rytas“ studijuoja T.Watsono žaidimą, negalima buvo tikėtis labai gero jų žaidimo. Dainius Šalenga bei Martynas Pocius šiandien rinko taškus ne vien tritaškiais, bet ir prasiveržimais. Jie svariai prisidėjo prie laimėjimo. Mūsų aukštaūgiai taip pat atliko savo darbą, privertė varžovus susirinkti daug pražangų. Pergalė buvo pasiekta komandinių veiksmų dėka.“

Jo kolega R.Kurtinaitis neslėpdamas pareiškė, kad „Žalgiris“ pademonstravo geresnį žaidimą ir tikslą pasiekė pelnytai: „Norėčiau pasveikinti „Žalgirį“, šiandien jie žaidė gerai, net nežiūrint į krepšininkų ligas ir kitas problemas. Kauniečiai pergalę iškovojo pelnytai, buvo agresyvūs ir paprasčiausiai rungtyniavo geriau nei mes.“

„Šį kartą strigo mūsų puolimas, prastai pataikėme. Niekada nepriekaištauju teisėjams, tačiau manau, kad tokiose rungtynėse techninė pražangą D.Zavackui buvo tikrai ne vietoje. Trūko Arono Bayneso indėlio. Nors jis dar nėra aukštos klasės žaidėjas, tačiau moka žaisti geriau. Galimas daiktas, jį slėgė žiūrovų spaudimas bei susitikimo svarba. Nesu patenkintas ir B.Popovičiaus pasirodymu, jis šį vakarą neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, pasyviai gynėsi. „Žalgiriui“ šiame sezone pralaimėjome jau antrą kartą, tokia ta tiesa, nors ir nusileidome išvykose“, – pralaimėjimo priežastis vardino R.Kurtinaitis.

Komentarai