„Žalgiriui“ persvaros prieš „Fenerbahce Ulker“ išlaikyti nepavyko (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko iškovoti antrosios pergalės Eurolygoje. Kovingai nusiteikę žalgiriečiai neišsaugojo turėtos persvaros bei apmaudžiai nusileido Turkijos „Fenerbahce Ulker“ komandai – 78:84. Nuotraukos iš rungtynių – Žalgiris.lt foto galerijoje.
Rungtynes svečiai pradėjo agresyvia gynyba bei veržliu žaidimu puolime, o tai žalgiriečiams pirmomis minutėmis kėlė šiek tiek problemų (2:7). Sirgalių džiaugsmui, aikštelės šeimininkai greitai atsigavo ir Marcusui Brownui pataikius iš toli, Dainiui Šalengai pridėjus dvitaškį, švieslentėje rezultatas išsilygino – 7:7. Nors apsiginti ir toliau nesisekė, aktyvus puolimas tai puikiai kompensavo: M.Brownas sumetė baudas, laisvas neklydo iš tolimos distancijos, D.Šalenga pasinaudojo varžovų klaida gynyboje ir taikliai metė iš po krepšio, leisdamas kauniečiams įgyti nežymų pranašumą – 16:13. Ir tai dar nebuvo viskas – Travisas Watsonas tris atakas užbaigė rezultatyviai, padėdamas „Žalgiriui“ įtvirtinti persvarą – 22:14. Deja, po sėkmingos atkarpos sekė kelios klaidos gynyboje, kurias turkai pavertė spurtu 6:0, sumažindami atsilikimą (20:22). Martynas Pocius paskutinę minutę spėjo reidą užbaigti dviem taškais, tačiau apsiginti nepavyko – 24:23.

Antrasis ketvirtis prasidėjo „Žalgirio“ nedideliu spurtu 5:0 ir po kapitono D.Šalengos metimo šeimininkai pirmavo 6 taškais – 29:23. „Fenerbahce Ulker“ sugebėjo suregzti kelis rezultatyvius išpuolius, tačiau M.Browno ir M.Begičiaus pastangų dėka „Žalgiris“ susigražino pranašumą (33:28). Įpusėjus ketvirčiui Manto Kalniečio grubi klaida leido turkams kiek priartėti (30:33), laimei, į tai fantastišku tritaškiu iš aštuonių metrų paskutinę atakos sekundę atsakė M.Brownas (36:30). Panašiai kaip ir pirmajame kėlinyje, likus trims minutėms iki ketvirčio pabaigos žalgiriečiai vėl kiek atsipalaidavo, už ką buvo nubausti svečių išpuoliu 5:0 (35:36). Tik skirtingai nei prieš tai, šį kartą „Žalgiris“ sugebėjo atsitiesti ir po M.Pociaus tritaškio atgavo turėtą 6 taškų persvarą – 43:37.

Gordano Giričeko sudėtingu metimu startavo antroji mačo pusė (39:43), tačiau D.Šalengos dėjimas viską gražino į savo vietas (45:39). Trečiojo kėlinio pirmoji pusė buvo nebuvo rezultatyvi, o „Žalgiris“ nedidelę persvarą išsaugojo dėka keturių T.Watsono įmestų taškų – 49:47. Po Gintaro Krapiko paprašytos minutės pertraukėlės situacija nesikeitė – varžovai ir toliau grėsmingai artėjo (48:49). Likus trims minutėms iki ketvirčio pabaigos turkai po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą – 51:49. Vienu metu „Fenerbahce Ulker“ pirmavo penkių taškų skirtumu, tačiau paskutinę kėlinio sekundę fantastišką tritaškį realizavus M.Pociui svečių persvara buvo minimali – 59:57.

Ryžtingai ir rezultatyviai lemiamas dešimt minučių pradėjo aistruolių gausiai palaikomi žalgiriečiai, kurių gretose pasižymėjo M.Pocius, T.Watsonas bei D.Šalenga. Deja, ne mažiau tiksliai atakoje darbavosi ir turkai (67:63). Po gražaus M.Pociaus reido „Žalgiris“ vėl skirtumą sumažino iki dvejų taškų (65:67), o Bogdanas Tanjevičius į tai reagavo žaibiškai, paprašydamas minutės pertraukėlės. Kauniečių laimei, nepadėjo ir tai – rezultatą netrukus išlygino M.Begičius (67:67). Po akimirkos komandos apsikeitė tiksliomis atakomis (69:69), tuo tarpu intriga augo. Kad ir kaip žalgiriečiai stengėsi gynyboje, turkų krepšininkams pavyko dvi atakas užbaigti tiksliais metimais, padidinant persvarą (73:69). Šį kartą minutės pertraukėlės teko prašyti jau G.Krapikui, tačiau ir po jos situacija nesikeitė (69:76). M.Kalniečiui sumetus baudas, o M.Brownui pataikius iš toli kauniečių viltys akimirkai buvo atgimusios (74:78), deja, taiklūs svečių metimai nuo baudų metimų linijos galutinai nulėmė nugalėtoją. Aidint finaliniam švilpukui švieslentėje degė kovingi, bet nedžiuginantys skaičiai – 78:84.

„Žalgiris“: M.Pocius 19 (7 atk. kam.), D.Šalenga 17, M.Brownas 16, T.Watsonas 12 (9 atk. kam.), M.Begičius 8 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 4 (6 rez. perd.), T.Klimavičius 2.

„Fenerbahce Ulker”: K.Mrsičius 16 (5 rez. perd.), O.Onanas 13, S.Erdenas 12, G.Giričekas 12.

Komentarai