A.Brazys grįžta į „Žalgirį“ 0

Rokas Buračas, „Respublika“

ŪBIG valdomą Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubą vakar papildė buvęs ilgametis komandos žaidėjas bei treneris Algirdas Brazys. Jis užims sporto direktoriaus kėdę.

Nuo vasaros klubo sporto direktoriaus ieškojęs „Žalgirio“ klubas sukirto rankomis su A.Braziu. Jis rūpinsis „Žalgirio“ bei dublerių komandos žaidėjais, dirbs su jaunaisiais A.Sabonio krepšinio mokyklos talentais.

„Norime, kad visomis pakopomis rūpintųsi vienas žmogus. Jis bus atsakingas už sportinę krepšinio piramidės dalį, rinks informaciją apie žaidėjus, ieškos kandidatų į dublerių bei pagrindinę komandas“, – teigė „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Jis patvirtino, kad „Žalgirio“ ekipa ieško pastiprinimo įžaidėjo bei vidurio puolėjo pozicijose. Anot P.Motiejūno, tai bus viena A.Brazio darbo sričių. Vis dėlto artimiausiu metu rasti pastiprinimo nesitikima. P.Motiejūnas teigė, kad šiuo metu krepšinio rinkoje beveik nėra pajėgių ir įperkamų krepšininkų.

„Paskaičiavau, kad į Kauną grįžau po septynerių metų pertraukos, o „Žalgiris“ yra mano antri namai. Čia grįžti visada smagu“, – naujomis pareigomis džiaugėsi praėjusį sezoną Krasnojarsko „Enisey“ ekipos strategu dirbęs A.Brazys.

– Kokios bus jūsų užduotys naujajame darbe? – „Respublika“ paklausė A.Brazio.
– Darbas turėtų būti įdomus, nes jis susijęs ne tik su pagrindine komanda, bet ir su „Žalgirio“ dubleriais bei A.Sabonio mokykla. Kuriama piramidė, kuri apjungs visas žaidėjų kartas – nuo vaikų iki žalgiriečių. Stebėsiu, kas vyksta aplinkui, seksiu perspektyvius vaikus, jaunimą, kad visur būtų vykdomas kryptingas darbas, o geriausi žaidėjai papildytų „Žalgirio“ gretas.

– Jums tai bus naujas amplua, nes prieš tai esate dirbęs tik treneriu.
– Taip, tačiau mano gyvenime viskas vyko palaipsniui. Iš pradžių buvau krepšininkas, vėliau tapau žaidžiančiuoju treneriu, dar vėliau antruoju ir vyriausiuoju treneriu. Sporto direktoriaus darbas bus labai susijęs su krepšiniu, teks dalyvauti treniruotėse, stebėti jų procesą. Aišku, dabar rungtynių metu nebeteks „stumdyti šaškių“ ir vadovauti komandai, tačiau padėsiu kitose srityse. Manau, kad tai bus panašus darbas.

– Atsakomybė už komandos komplektaciją teks sporto direktoriui?
– Yra toks posakis, kad laimi komanda, o pralaimi treneris. Žinau, kad tikrai dalyvausiu komplektuojant komandą, tačiau lemiamas žodis vistiek priklausys treneriui. Aš galėsiu tik pasiūlyti ar patarti, tačiau viską spręs jis ir klubo vadovai. Žaidėjų paieškose turiu praktikos ir pažinčių, tačiau be klubo vadovų ir trenerių žinios tokie dalykai tikrai nedaromi.

– Trenerio darbas – praeitas etapas ar ateityje šios minties neatsisakote?
– Į šį klausimą labai sunku atsakyti, nes tokio darbo dar nesu dirbęs. Jis turėtų būti labai įdomus, o tai itin svarbu. Jeigu klubo vadovybė matys rezultatus ir „Žalgirio“ krepšinio piramidei tai bus naudinga, nematau priežasčių grįžti į trenerio kėdę. Trenerio darbas atima labai daug nervų, todėl jis anksčiau ar vėliau baigiasi. Geriau padirbėti kiek ramesnį darbą.

Komentarai