Būsimasis Kauno arenos valdytojas sutiko mažinti koncesijos mokestį 0

Ne mažiau nei 75 renginiai kasmet: Europos ir pasaulio čempionatai, garsiausių planetos atlikėjų koncertai bei per 51 mln. litų investicijų. Tokį Kauno pramogų ir sporto rūmų valdymo konkurse dalyvavusio VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumo pasiūlymą savivaldybės derybininkai pirmadienio vakarą pavadino neabejotinai naudingu miestui ir savo parašais pritarė ilgiau nei tris mėnesius derintam sutarties projektui.

Koncesijos sutartis dėl Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo būsimajam valdytojui priskiria visą riziką, susijusią su ūkine bei komercine veikla. Nepaisant to, būsimasis arenos valdytojas 0,5 mln. litų kasmet sutiko sumažinti koncesijos mokestį.

„Turėjome vienintelį rezervą – atsisakyti galimo pelno, – kalbėjo konsorciumo derybinės grupės pirmininkas Martynas Ugianskis. – Tą ir padarėme. Arena svarbi miestui ir „Žalgiriui“. A lygio licenciją turinti komanda privalo žaisti modernioje arenoje. Mes ir miesto vadovai supranta, kad vienintelio dalyvio pasitraukimas arenos projektą įstumtų į aklavietę. Negalėjome taip pasielgti.“

Savivaldybės derybininkai nesutiko keisti pagrindinių sutarties sąlygų. Nepaisant to, koncesininkas įsipareigojo užtikrinti Kauno miesto savivaldybei priskirtų funkcijų įgyvendinimą, tai yra – vykdyti kūno kultūros ir sporto plėtojimą, turizmo bei gyventojų poilsio organizavimą.

Konsorciumas Kauno areną sieks paversti moderniausiais šalyje koncertų ir sporto rūmais. Bus sumontuotos naujausios konstrukcinės technologijos, moderniausios apšvietimo ir įgarsinimo sistemos, slankiojančios scenos, vaizdo kubai ir kiti įrenginiai. „Norėdami konkuruoti su kitomis regiono arenomis privalėsime siūlyti aukštesnės kokybės paslaugas ir konkurencingą nuomos kainą“, – kodėl pasirinkta tokia arenos vystymo strategija, aiškino konsorciumo atstovai. `

Būsimasis Kauno arenos valdytojas dar intensyviau pradės dirbti ieškodamas galimų arenos partnerių, sudarinėdamas arenoje vyksiančių renginių sąrašą. „Garsiausių pasaulio atlikėjų gastrolių grafikai pradedami planuoti prieš dvejus metus. Mūsų siekis, kad jų tvarkaraštyje atsirastų ir Kaunas“, – užtikrintai kalbėjo M.Ugianskis.

Būsimojoje arenos vyks 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionas, Eurolygos varžybos, kitų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatai.

Koncesijos sutartį dėl Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo Kauno miesto taryba turėtų tvirtinti gruodžio 22 dieną. „Neabejojame, kad politikai parems miestui naudingą sutartį“, – įsitikinę konsorciumo atstovai.

Komentarai