BLOGAS: Ką reiškia būti ŽALGIRIO ambasadoriumi? 0

Tadas Šalkauskas – Kauno „Žalgirio“ Klubo ambasadorius Marijampolėje ir Kazlų Rūdoje. Aštuoniolikmetis visuomeninio darbo entuziastas, krepšinio renginių organizatorius atsiliepė į „Žalgirio“ kvietimą tapti ambasadoriumi ir jau kelias savaites padeda vykdyti „Žalgirio“ Klubo veiklą. Pirmieji „Žalgirio“ ambasadoriaus įspūdžiai – debiutiniame tinklaraštyje:

Nors ir vidurnaktį laukti mylimos komandos varžybų, įsirašyti jas, kai į „Žalgirio“ gretas grįžta Arvydas Sabonis. Gatvėje nevalingai krypsta akys, smarkiau daužosi širdis pro šalį einant žalgiriečiui. Šventiška diena metuose, kai turi galimybę stebėti „Žalgirio“ varžybas Kauno sporto halėje… nesvarbu, kad lankaisi ten jau dešimtą kartą iš eilės. Kartu verkti iš džiaugsmo, Dariui Maskoliūnui keliant Eurolygos taurę į viršų ir verkti iš apmaudo, kai Derrickas Sharpas su Tel Avivo „Maccabi“ iš „Žalgirio“ neįtikėtinai atima kelialapį į finalo ketvertą. Petys į petį susiremti, kai komandai sunku ar iš visų jėgų palaikyti ją, kai to labiausiai reikia. Daugeliui (tame tarpe ir man) tai nesvetimi gyvenimo atributai, tačiau ar dažnai svajojame tapti Lietuvos legendos dalimi?

Būdamas vos antroje klasėje iš visų plaučių džiaugsmingai rėkiau „Žalgiriui“ iškovojus Eurolygos čempionų vardą. Jau paūgėjęs, dėdamas kamuolį virš durų įsivaizdavau, kad skrieju halės parketu kaip Dainius Šalenga, tačiau visada suvokiau, jog tai tik svajonė. Krepšininku taip ir netapau, tačiau visada jaučiau didžiulį malonumą bent neakivaizdžiai prisidėdamas prie „Žalgirio“ gerovės. Nesvarbu ar tik plojau su visais halėje po efektingos „Žalgirio“ atakos, ar siųsdamas žinutes bent keliais litais prisidėdamas prie mylimos komandos išlikimo. Tačiau vykdydamas kitus įvairius projektus, renginius, paslapčia numatydavau vietą ir savo dievukų – Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos reklamai ar paramai. Tiesiog niekada netikėjau, jog ši komanda kada nors „ateis“ taip arti ją palaikančių žmonių.

Niekas negalėjo pamanyti, kad tokia didi ekipa ir organizacija taps atvira visiems. Tačiau išaušo diena, kai Kauno „Žalgirio“ paskelbė ambasadorių paiešką. Po paskelbtomis naujienomis pasirodė komentarai, jog daugelis norėtų tapti „Žalgirio“ ambasadoriais, tačiau, neva, tai beveik neįmanoma. Pamaniau, kad norint tapti organizacijos, keliančios sau aukščiausius tikslus dalimi, reikia ir pačiam tikėti tuo, kas atrodo neįmanoma. Taigi jau pirmieji žingsniai link „Žalgirio“ davė gyvenimiškų pamokų. Buvo galima dar kartą įsitikinti, jog gyvenime nieko neįmanomo nėra. Tiesa, informacijos apie ambasadoriaus būsimą veiklą buvo nedaug, bet suprasti keliamus reikalavimus pavyko. Kaip jau minėjau, minčių ką ir kaip veikti jau buvo sukaupta, tad beliko viską išreikšti juodu ant balto motyvaciniame laiške.

Šiandien esu laimingas, kad žaliai baltoje mašinoje tapau bent mažu sraigteliu. Esu maža dalelė organizacinėje grupėje, tačiau jaučiu dideles galimybes saviraiškai, gavau progą įgyvendinti seniai kauptas idėjas. Malonu, kad tokia garsi organizacija gerbia savo narius, net ir pačius mažiausius. Veikti vienoje tituluočiausių Europos komandų kartu yra ir garbė ir atsakomybė. Juk mano pareiga, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie Kauno „Žalgirio“ garbės Klubą, kad esami nariai dalyvautų Klubo veikloje, kad visi kartu Marijampolėje susirinkę stebėtume mylimos komandos varžybas. Taip pat išsipildė vaikystės svajonė būti arti komandos, tačiau neišblėso kvapą gniaužiantis jausmas, stebint žaliai-baltus.

Neįkainojamomis pavadinčiau pamokas, kurias gaunu stebėdamas žalgiriečių „virtuvę“. Čia dirba žmonės, geriausiai išmanantys savo darbą, tad stebėti juos ir mokytis iš jų yra be galo vertinga. Būti „Žalgirio“ ambasadoriumi man reiškia naujo gyvenimo etapo pradžią. Iki šiol daugiausiai veikęs jaunimo savivaldos organizacijose, regioninio lygio sporto projektuose, šiandien pradėjau veiklą visos Lietuvos komandoje – Kauno „Žalgiryje“. Būtent veiklą, nes Kauno „Žalgiris“ man nėra darbas. Nors tai yra įpareigojanti, tačiau širdžiai miela veikla. O kai veikla yra mylima – galima ir kalnus nuversti.

Komentarai