Žalgiriečiams pergalės Prancūzijoje pasiekti nepavyko (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams išvyka į Prancūziją Eurolygos A grupės šeštojo turo rungtynėse sėkmės neatnešė. Po atkaklios kovos kauniečiai vis tik pripažino Vilerbano „ASVEL“ ekipos pranašumą (67:77) bei sukomplikavo savo padėtį turnyrinėje lentelėje.

Nuotraukos iš rungtynių – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynių pirmosiomis minutėmis komandos apsikeitė tiksliomis atakomis (4:5), o po Manto Kalniečio tritaškio „Žalgiris“ persvėrė rezultatą – 7:5. Nors aikštelės šeimininkai puolime rungtyniavo aktyviai bei agresyviai, Travisas Watsonas pelnė šešis taškus, M.Kalnietis pridėjo du, tuo tarpu svečiai iš Lietuvos kiek padidino persvarą – 15:11. Įpusėjus ketvirčiui pirmuosius taškus į į savo sąskaitą tolimu metimu įsirašė Marcusas Brownas (18:11), po ko varžovų treneris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Gavę šviežiausius trenerių nurodymus „ASVEL“ krepšininkai dvi atakas užbaigė tiksliais metimais (15:18), tačiau „Žalgirio“ kapitonas Dainius Šalenga į tai atsakė šūviu iš toli (21:15). Tiesa, paskutines ketvirčio minutes kiek sėkmingiau sužaidė šeimininkai, kurių gretose du tritaškius pataikė Rawle‘as Marshalas, sušvelnindamas skirtumą – 23:24.

Antrąjį ketvirtį geriau pradėjo „ASVEL“ krepšininkai, pataikius Laurentui Foirestui jie įgijo trijų taškų pranašumą (27:24). Dvi atakas iš eilės tiksliai pabaigus D.Šalengai svečiai iš Kauno atstatė pusiausvyrą (29:29), vis tik L.Foiretso dvitaškis ir tritaškis aikštelės šeimininkams vėl leido išsiveržti į priekį (34:30). „Žalgiriui“ kėlinio viduryje suklydus puolime Mindaugas Lukauskis įkrovęs kamuolį iš viršaus padidino „ASVEL“ persvarą (37:32), tačiau keturi M.Browno taškai iš eilės vėl lietuvius priartino iki trijų taškų ribos (38:41). Kelias kitas minutes žalgiriečiams krepšys puolime vėl buvo lyg užrištas, laimei, prieš pat didžiąją pertrauką iš tolimos distancijos neklydo kapitonas D.Šalenga, taip prieš antrąją dvikovos dalį užvesdamas komandą – 44:49.

Trečiojo kėlinuko startas buvo daug žadantis: Tadas Klimavičius pataikė iš toli, T.Watsonas pridėjo dvitaškį, o M.Kalnietis realizavo tolimą metimą iš krašto (51:55). Deja, klaidos gynyboje dar labiau sumažinti šeimininkų persvaros „Žalgiriui“ neleido, maža to, po greitos „ASVEL“ atakos prancūzai pirmavo jau 8 taškais – 59:51. Perėmus kamuolį ir dėjimu ataką užbaigus M.Lukauskiui ekipas skyrė dviženklis taškų skaičius (61:51), tačiau svarbiu momentu sudėtingą dvitaškį su pražanga realizavo D.Šalenga, apkarpydamas varžovų persvarą (54:61). Nepaisant visų pastangų, „Žalgirio“ puolimas iki ketvirčio pabaigos nepagerėjo, o gynyboje ir toliau netrūko klaidų. Tai prieš lemiamas dešimt minučių „ASVEL“ leido turėti gana solidų pranašumą – 69:56.

Svarbiausia rungtynių atkarpa taip pat prasidėjo ne taip, kaip buvo galima norėti. Per pirmas penkias minutes taškų pelnyti kauniečiams nepavyko, o „ASVEL“ padidino persvarą – 75:56. Žalgiriečiams pirmuosius taškus pavyko pelnyti tik sužaidus kiek daugiau nei pusę ketvirčio, kai pasižymėjo Adas Juškevičius (58:75). Po D.Šalengos reido varžovų trenerių štabas jau buvo priverstas prašyti minutės atokvėpio (60:75), tačiau nepadėjo ir jis, D.Šalengos ir Ž.Janavičiaus tikslių atakų dėka viltys pakovoti dėl pergalės atgijo – 64:75. Paskutinėmis minutėmis žalgiriečiai kovojo dėl kiekvieno aikštelės centimetro, nepaisant to, pergalę šventė „ASVEL“ – 77:67.

„Žalgiris“: D.Šalenga 25 (2 atk. kam., 3 per. kam., 2 rez. perd.), T.Watsonas 12 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 9 (4 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Brownas 7, T.Klimavičius 6, Ž.Janavičius 3, A.Juškevičius 2, P.Čukinas 2 (3 atk. kam.), M.Pocius 1.

„ASVEL”: R.Marshalas 20 (5 atk. kam.), E.Campbelas 15, L.Foiretsas 15.

Komentarai