M.Brownas priminė apie save 0

Rokas Buračas, „Respublikos“ žurnalistas

Viena stipriausių Senojo žemyno komandų nesugebėjo rasti priešnuodžių buvusiam savo gynėjui Marcusui Brownui. Amerikietis į Maskvos CSKA krepšį per ketvirtąjį kėlinį sumetė 15 taškų, o ŪBIG valdomas Kauno „Žalgirio“ komanda patiesė Rusijos čempionus 67:63 šios šalies vicepremjero akivaizdoje.

Vakar Kaune vykusiose Vieningosios krepšinio lygos rungtynėse „Žalgirio“ krepšininkai įrodė, kad nesėkmės Eurolygoje jų nesugniuždė. Kauniečiai visą rungtynių laiką su rusais kovėsi taškas į tašką, o mačo baigtį nulėmė 2003-2005 m. CSKA klubo marškinėlius vilkėjęs M.Brownas.

Buvo nesustabdomas

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui po Zorano Planiničiaus taškų CSKA buvo nutolusi (56:52), tačiau tuomet darbo ėmėsi M.Brownas. Amerikietis trimis šūviais iš toli išvedė „Žalgirį“ į priekį (61:58), o vėliau reidais po krepšiu draskė varžovų gynybą ir atvedė savo ekipą į trečiąją pergalę per ketvirtas rungtynes. M.Brownas iš viso surinko 26 taškus ir pataikė net 6 tritaškius iš 10. Jis taip pat atkovojo 7 kamuolius ir surinko 34 naudingumo balus.

„Mūsų užduotis buvo sustabdyti M.Browną ir Dainių Šalengą. Per pirmus tris kėlinius su jais susitvarkėme, tačiau paskutiniame neapsigynėme“, – po rungtynių rankomis skėsčiojo CSKA strategas Jevgenijus Pašutinas. Jo ekipą į priekį traukė 26 taškus surinkęs kroatas Zoranas Planiničius.

Svarbi pergalė

„Ši pergalė patvirtino, kad nesame tokie prasti, kaip rodė pastarieji rezultatai Eurolygoje, – po mačo pabrėžė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. – Ji buvo labai svarbi ir vyrams, ir man. Laimėjimas suteiks daug šviežio oro ir padės rengtis artėjančioms Eurolygos rungtynėms su Sienos „Montepaschi“ komanda“.

Treneris pareiškė, kad pergalę jo ekipa iškovojo komandiniu žaidimu: „M.Brownas pajuto, kad gali imtis iniciatyvos, o komandos vyrai tai suprato ir jam padėjo. Marcusas sužaidė labai gerai“.

Atvyko ir S.Ivanovas

Stebėti savo tautiečių pasirodymo į Lietuvą buvo atvykęs ir Rusijos vicepremjeras Sergejus Ivanovas. Po raudonarmiečių pralaimėjimo jam teko sveikinti šalia sėdėjusį „Žalgirio“ savininką Vladimirą Romanovą.

Principinį mačą tarp „Žalgirio“ ir CSKA Kauno sporto halėje stebėjo ir visa Rusijos krepšinio grietinėlė. Tarp jų buvo ir Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Sergejus Černovas, Vieningosios krepšinio lygos generalinis direktorius Andrejus Širokovas, CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas bei kiti garbūs svečiai. Rungtynes nušvietė ir 15 iš Rusijos atvykusių žiniasklaidos atstovų.

Komentarai