„Žalgirio“ žaidėjai vilties nepraranda 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Ko reikia, kad Eurolygoje klupinėjantys „Žalgirio“ krepšininkai šįvakar nutrauktų nesėkmių seriją ir įveiktų Sienos „Montepaschi“? Mantas Kalnietis sako, kad reikia žaisti taip, kaip su Maskvos CSKA.

Sekmadienį sporto halėje Vieningosios lygos rungtynėse įveikę CSKA, žalgiriečiai kupini ryžto kibti į atlapus ir Eurolygos mače „Montepaschi“ krepšininkams. Rungtynės sporto halėje šįvakar prasidės 19.45 val.

Tik vieną pergalę Eurolygos A grupėje turintys žalgiriečiai dar neprarado vilčių patekti į kitą etapą, nors padėtis grupėje ir nėra gera. Ypač padėtį sukomplikavo trečiadienį Stambule iškovota Vilerbano „Asvel“ pergalė 68:61 prieš „Fenerbahce Ulker“ ekipą. Todėl jeigu „Žalgiriui“ pavyktų įveikti vieną Eurolygos favoričių „Montepaschi“ ekipą, šis laimėjimas taptų aukso vertės.

Pirmąją „Žalgirio“ ir „Montepaschi“ dvikovą Sienoje 84:64 laimėjo aikštės šeimininkai, šiuo metu A grupėje užimantys antrąją vietą (5 pergalės, 1 pralaimėjimas) ir jau beveik esantys ramūs dėl vietos kitame etape.

„Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis, pastaruoju metu kiekvienose rungtynėse tempiantis itin sunkią naštą, įsitikinęs, kad įmanoma įveikti Sienos komandą, tik reikia, kad pagrindiniams žaidėjams svariai padėtų ir atsarginiai krepšininkai. Taip, kaip buvo Vieningosios lygos rungtynėse su Maskvos CSKA.

– Mantai, kokius kozirius trauksite rungtynėse su „Montepaschi“? – dienraštis pasiteiravo M.Kalniečio.

– Mūsų varžovai yra vieni rimčiausių pretendentų į Eurolygos stipriausiųjų komandų ketvertą. Tai susižaidusi, lygiavertę sudėtį turinti ekipa. Mūsų padėtis grupėje nėra gera, bet pergalė mače su CSKA mums gerokai pakėlė nuotaiką, pergalė buvo labai svarbi psichologiškai. Kovodami su „Montepaschi“ turėtume naudoti tuos pačius kozirius, kaip ir dvikovoje su CSKA, – tai atsarginių žaidėjų pagalba. Jeigu nuo suolo į žaidimą gerai įsitrauktų trys krepšininkai ir treneriai galėtų naudoti 8–9 žaidėjus, manau, mūsų šansai gerokai padidėtų. Taip įveikėme ir CSKA. Gerai žaidė atsarginiai, Marcusas Brownas turėjo poilsio minučių, todėl į aikštę sugrįžęs ketvirtojo kėlinio pradžioje jis turėjo pakankamai jėgų. Ir visa komanda, pamačiusi, kad jam sekasi, ieškojo jo.

– Jums teks itin sunki užduotis stabdyti „Montepaschi“ atakų organizatorių Terellą McIntyre‘ą. Kaip uždengti šį staigų, greitą ir taikliarankį žaidėją?

– Turbūt tokiose komandose nėra nė vieno silpno priešininko. Manau, ne ką lengviau dengti bus ir Nikosą Zizį. Bet kartu su Žygiu (Žygimantu Janavičiumi – red.past.) bandysime, kiek tai įmanoma, apriboti jų veiksmų laisvę.

– Ar klubo savininko Vladimiro Romanovo apsilankymas antradienį treniruotėje nenustebino?

– Jau nenustebino, nes jis gana dažnai užsuka pas mus. V.Romanovas mus palaiko, todėl po jo apsilankymų mums psichologiškai lengviau tampa. Jis mus drąsino, sakė atsipalaiduoti ir žaisti taip, kaip mokame.

– Klubo vadovai, nepaisant prastų rezultatų Eurolygoje, išreiškė visišką pasitikėjimą ir treneriais, ir žaidėjais. Ar tai suteikė daugiau dvasinės ramybės komandai?

– Aišku, kad toks palaikymas mums svarbus. Juk po eilės nesėkmių atsiranda nepasitikėjimas savimi, bet sulaukę padrąsinimo jaučiamės geriau.

Komentarai