Pirmoji rungtynių dalis sukomplikavo „Žalgirio“ pozicijas Eurolygoje (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos A grupės septintojo turo rungtynėse su Sienos „Montepaschi“ pademonstravo charakterį, tačiau atsitiesti po pirmosios rungtynių dalies, kurios metu varžovai įgijo 17 taškų persvarą, nesugebėjo ir patyrė nesėkmę rezultatu 72:83. Dabar žalgiriečius nuo „ASVEL“ bei „Fenerbahce-Ulker“ klubų skiria jau dvi pergalės.

Nuotraukos iš rungtynių – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynes aktyviau pradėjo svečiai – jei po pirmos minutės rezultatas dar buvo lygos (2:2), tai per kitas tris “Montepaschi” spurtavo 8:0 bei po Davido Hawkinso reido įgijo 8 taškų persvarą (10:2). Į tai tritaškiu iš aštuonių metrų atsakė Marcusas Brownas (5:10), tačiau svečių atakos ir toliau nesiliovė (5:12). Įpusėjus ketvirčiui žalgiriečiai pasinaudojo svečių klaidomis gynyboje ir po Traviso Watsono metimo priartėjo beveik iki minimumo (10:12), deja, apsiginti ir toliau nesisekė (12:17). Pirmajam ketvirčiui artėjant prie pabaigos sudėtingą tritaškį realizavo Tadas Klimavičius (15:17), o dar du taškus pridėjus T.Watsonui skirtumas išliko trapus (17:19). Per paskutinę kėlinio minutę žalgiriečiams krepšys buvo lyg užrištas, tuo tarpu svečiai pelnė penkis taškus be atsako, padidindami persvarą – 24:17.

Pradėtą darbą bankininkai tęsė ir po pirmųjų dešimties minučių bei pataikę kelis metimus iš arti pirmavo dviženkle persvara (28:17). Su tuo nebuvo linkęs susitaikyti gynėjas Martynas Pocius, tiksliai šovęs iš toli (20:28). Netrukus jo pėdomis pasekė ir T.Klimavičius, kuriam atlikus gražų dėjimą skirtumas sumažėjo bene dvigubai (24:30). Deja, po geros atkarpos vėl sekė „duobė“, kuria pasinaudoję italai, pirmuosius taškus iš po krepšio pelnius K.Lavrinovičiui, vėl nutolo – 34:24. Vienu metu komandas skyrė jau 12 taškų (24:36), tačiau dėka aktyvaus Žygimanto Janavičiaus, Mirzos Begičiaus bei T.Watsono žaidimo persvara vėl aptirpo (31:37). Trumpam iniciatyvą perėmę žalgiriečiai vėl atsipalaidavo ketvirčio pabaigoje, o tai kainavo eilinį varžovų spurtą (1:12) bei didesnį deficitą einant į didžiąją pertrauką – 32:49.

Susikaupę ir nusiteikę žūtbūtinei kovai žalgiriečiai žengė į aikštę po 15 minučių pertraukos. Iniciatyvos trečiojo ketvirčio pirmosiomis minutėmis ėmėsi M.Kalnietis, kuris pelnė šešis taškus iš eilės bei po „slalomo“ į varžovų baudos aikštelę skirtumą sušvelnino iki 40:52. Po minutės pertraukėlės M.Begičiaus metimą pataisius Adui Juškevičiui ekipas skyrė jau tik 10 taškų (42:52), o tam pačiam A.Juškevičiui tiksliai šovus iš toli skirtumas dar labiau sumažėjo (45:52). Pakiliai rungtyniavę žalgiriečiai apsukų nemažino bei po T.Klimavičiaus reido išsaugojo 7 taškų deficitą (50:57). Iki kėlinuko pabaigos likus kiek daugiau nei trims minutėms T.Klimavičius taikliai šovė iš toli, dar labiau priartindamas žalgiriečius prie varžovų (53:58). Sirgalių nusivylimui, trumpą atkarpą „Montepaschi“ laimėjo 5:0, o minutės pertraukėlės teko prašyti jau Gintarui Krapikui (53:63). Po jos A.Juškevičiaus bandymą dėjimu iš viršaus užbaigė T.Watsonas, taip vėl pakeldamas ant kojų didžiąją sporto halės dalį (55:63). Nors varžovai į tai atsakė tiksliu metimu nuo baudų metimų linijos, puolime ir toliau drąsiai rungtyniavo A.Juškevičius (57:64), o jam puikiai talkino keturis taškus ketvirčio pabaigoje pelnęs M.Pocius (61:66).

Lemiama rungtynių atkarpa prasidėjo labai nervingai ir nerezultatyviai. Nemažai abejų ekipų atliktų metimų tikslo nepasiekė, tačiau kiek sėkmingiau darbavosi „Montepaschi“ krepšininkai (70:62), įpusėjus kėliniui privertę G.Krapiką prašyti minutės atokvėpio. Susitikimo scenarijus nepakito ir po jo – „Montepaschi“ vis didino apsukas ir tritaškį įmetus Shaunui Stonerookui pirmavo 13 taškų skirtumu (75:62). Nors A.Juškevičius neklydo nuo baudų metimų linijos (64:75), svečiai ir toliau naudojosi žalgiriečių chaosu gynyboje vis didindami skirtumą (81:65). Aikštelėje po ilgesnės pertraukos pasirodęs M.Brownas dar mėgino situaciją pakeisti, tačiau atsitiesti žalgiriečiams neužteko nei laiko, nei jėgų. Aidint finaliniam švilpukui džiaugėsi svečiai – 72:83.

„Žalgiris”: T.Watsonas 17 (17 atk. kam.), T.Klimavičius 14, M.Kalnietis 9, A.Juškevičius 9, M.Brownas 9, M.Pocius 7, M.Begičius 4, D.Šalenga 2, S.Vene 1.

„Montepaschi”: D.Hawkinsas 20, K.Lavrinovičius 16 (6 atk. kam.).

Komentarai