G.Krapikas: „Paskutinės viltys dar neprarastos“ 0

Po Eurolygos A grupės septintojo turo rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ bei Sienos „Montepaschi“ ekipų įvyko spaudos konferencija, kurioje mintimis, kaip įprasta, pasidalino abejų ekipų treneriai – Gintaras Krapikas bei Simone Pianigiani.

Žalgiriečių strategas nebuvo patenkintas nei galutinu rezultatu, nei žaidimo kokybe, tačiau tikino, jog tol, kol visos viltys nėra prarastos, tiki galimybe prasibrauti į kitą etapą: „Sveikinu varžovus su pelnyta pergale. Svarbiausiais rungtynių momentais jie pademonstravo tai, ką geriausiai moka ir pergalę iškovojo pelnytai. Nepaisant to, paskutinės viltys dar neprarastos, tad vis dar tikime, jog galime patekti į kitą etapą. Jei netikėtume, mūsų niekas nesuprastų.“

„Vyrams prieš rungtynes sakiau tą patį, ką ir per didžiąją pertrauką. Puikiai žinojome, kad mums niekas nepadės ir viską turime padaryti patys. Deja, savo tikslų šiandien įgyvendinti nepavyko – nors ir bandėme laimėti, varžovai buvo stipresni. Mūsų planas buvo panašus kaip mūšyje su CSKA – palaikyti aikštelėje panašią sudėtį, kuri gerai ginasi, o lemiamu momentu mesti pagrindines jėgas bei mėginti rungtynėse padaryti perversmą. Gaila, tačiau ketinimai taip ir liko ketinimais“, – kalbėjo treneris.

„Marcusas Brownas antroje rungtynių dalyje žaidė mažiau, nes nusprendėme gintis kibiai, agresyviai, o jis turėjo tris pražangas. Tikėjomės, jog dar labiau sumažinus rezultatą jis galėtų tapti tuo žmogumi, kuris padės realizuoti „persilaužimą“, deja, priartėjome nepakankamai. „Montepaschi“ yra viena geriausiai Eurolygoje kamuoliu besidalinanti komanda, tad prieš ją žaisti tikrai nėra lengva. Kaip mes analizuojame varžovus, taip jie analizuoja mus. Neabejoju, jog matė mūsų susitikimą su CSKA, matė, kaip žaidžia M.Brownas, todėl šiandien laisvės daugiau turėjo aukštaūgiai, kurie ir buvo rezultatyviausi“, – tęsė strategas.

Pabaigoje žalgirietis pakomentavo jaunojo Ado Juškevičiaus žaidimą bei savaitgalį laukiantį susitikimą Vilniuje su „Lietuvos rytu“.

„A.Juškevičiaus žaidimą, žinoma, vertinu teigiamai. Puolime jis buvo tikrai naudingas, agresyvus, tačiau gynyboje iškilo sunkumų, nes teisėjų akyse jis dar vardo neturi. Tad jei buvo abejotinos situacijos, kaltas visada likdavo jis. Jei kalbėtume apie savaitgalio rungtynes Vilniuje, tai rytoj susirinksime visi kartu ir žiūrėsime, kas kaip jaučiasi. Šiandien po rungtynių užėjęs į rūbinę mačiau, jog masažuotojams net ledo neliko. Pažiūrėsime, kaip atrodysime fiziškai, tada ir priimsime sprendimą dėl sudėties šeštadienį“, – spaudos konferenciją pabaigė G.Krapikas.

Tuo tarpu jo kolega S.Pianigiani teigė, jog Kauno sporto halėje rungtyniauti esant tokiam palaikymui nėra lengva, tačiau jo auklėtiniams pavyko pasiekti pergalę ir tai yra svarbiausia.

„Džiaugiuosi, jog pavyko iškovoti pergalę. Eurolygoje, ypatingai svečiuose, lengvų rungtynių nebūna, tačiau Kaunas – ypatinga vieta, čia sirgaliai savo komandą palaiko ir tada, kai nesiseka, ir tada, kai viskas klostosi puikiai. Rungtynės nebuvo lengvos, ypatingai trečiasis kėlinys. Vis tik svarbiausiais momentais sugebėjome tinkamai susikaupti, išnaudojome progas bei pasiekėme pergalę. Džiaugiuosi ja, o „Žalgiriui“ linkiu sėkmės“, – maloniai kalbėjo „Montepaschi“ vairininkas.

Komentarai