VTB Vieningosios lygos finalinis ketvertas vyks Kaune 0

VTB Vieningosios lygos vadovybė svarbiausią čempionato akcentą patikėjo surengti Kauno „Žalgiriui“. Antradienį buvo oficialiai patvirtinta, kad lygos finalinis ketvertas vyks Kaune. 2010 m. sausio 21-22 dienomis Kauno sporto halėje susitiks keturios stipriausios VTB Vieningosios lygos komandos.

„Malonu, kad lygos vadovams patiko mūsų darbas. Buvo įdėta nemažai pastangų, kad dar kartą į Kauną pritrauktume aukščiausio lygio komandas. Jau aišku, kad finaliniame ketverte dalyvaus trys Eurolygos komandos bei Europos taurės lyderiai, todėl žiūrovai galės džiaugtis puikiomis krepšinio kovomis“, – sakė Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Kauno „Žalgirio“ triūsą sezono metu lygos vadovybė itin teigiamai įvertino, kai lankėsi susitikime su Maskvos CSKA. Tą kartą „Žalgiris“ savo aistruoliams padovanojo tikrą šventę, iškovodamas įsimintiną pergalę, o sirgalių būrys bei halės atmosfera pakerėjo net ir šilto bei šalto mačiusius Rusijos krepšinio vadovus.

Tada po mačo Rusijos vicepremjeras Sergejus Ivanovas kalbėjo: „Tikiuosi ir net esu įsitikinęs, kad kita šių komandų akistata įvyks VTB Vieningosios lygos finale. Manau, tam neprieštarautų nei „Žalgirio“, nei CSKA sirgaliai.“

Nors iki VTB Vieningosios lygos reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti po vienerias rungtynes, jau yra žinoma, kad kartu su „Žalgiriu“ dėl prestižinio trofėjaus Kaune kausis ir trys Rusijos grandai – Maskvos CSKA, Kazanės „Unics“ bei Maskvos srities „Chimki“.

A grupėje pirmauja Valdemaro Chomičiaus treniruojami „Uniks“ krepšininkai (5 pergalės, 0 pralaimėjimų), kurių gretose yra ir Saulius Štombergas. Toliau rikiuojasi „Chimki“ (3, 2) su Robertu Javtoku ir Pauliumi Jankūnu, ukrainiečių „Doneck“ (2, 3) ir Rygos VEF (0, 5).

B grupės lyderis – CSKA klubas (4, 1) su Ramūnu Šiškausku. Tiek pat pergalių ir nesėkmių yra „Žalgirio“ sąskaitoje. Trečioje pozicijoje – Mariupolio „Azovmash“ (2, 3), ketvirtoje – Talino „Kalev/Cramo“ (0, 5).

Komentarai