Studentų iniciatyva ,,Pritaikyk žinias, padėk Žalgiriui“ nustebino išradingumu 0

Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentų įgyvendintas projektas „Pritaikyk žinias, padėk Žalgiriui“ surinko 1000 litų paramos. Šį projektą, skatinantį fakulteto studentus pritaikyti įgytas žinias praktikoje ir surinkti lėšų „Žalgiriui“, inicijavo fakulteto dekanė Gražina Startienė.

„Studentai tikrai buvo patenkinti, įsitraukę į šį projektą, nes jiems buvo smagu padėti mylimai krepšinio komandai, dirbti kartu, prisidėti prie realios problemos sprendimo, įveikti iššūkius – surasti rėmėją, pirkėją ar darbdavį. Manome, kad tokias iniciatyvas rengsime ir ateityje“, – projektu džiaugėsi fakulteto dekanė G.Startienė.

Projekto idėja kilo dar 2009 m. kovo mėnesį, „Žalgiriui“ išgyvenant ne pačius geriausius laikus. Studentai projekte dalyvavo dvejopai. Fakulteto studentų atstovybė prisidėjo prie pagalbos Kauno „Žalgiriui“ platindami reklaminę medžiamą, informuojančią apie „Žalgirio“ paramos renginius. Tuo tarpu fakulteto antro ir trečio kurso vakarinių studijų studentai kūrė ir įgyvendino verslo idėjas. Pagrindinis reikalavimas – jos turėjo padėti uždirbti pinigų, rasti partnerių, jei reikia, pasirašyti sutartis, nepatirti išlaidų ir uždirbtus pinigus pervesti į Kauno „Žalgirio“ sąskaitą. Nebuvo galima atlikti tiesioginio pervedimo iš savo asmeninių lėšų.

Iš viso buvo įgyvendinta 12 skirtingų idėjų. Siekdami uždirbti lėšų, kurias galėtų skirti Kauno „Žalgiriui“, studentai tapo autoserviso centro asistentais vienai dienai (plovė mašinas), organizavo kartingo, krepšinio varžybas, surado rėmėjus, kurie skyrė dalį lėšų nuo savo pelno.  Iš viso buvo surinkta 1000 Lt suma.

Šiuo metu KTU Ekonomikos ir vadybos fakultete puikuojasi 1000 litų vertės Kauno „Žalgirio“ paramos sertifikatas, pažymintis sunkų, bet reikšmingą studentų darbą.

Komentarai