R.Butautas: „Bandysime neapvilti gerbėjų“ 0

Rokas BURAČAS, „Respublikos“ žurnalistas

Šv. Kalėdų išvakarėse prie ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ krepšinio ekipos vairo stojęs Ramūnas Butautas pareiškė, kad antroje sezono dalyje komanda daugiau dėmesio skirs jaunųjų krepšininkų meistriškumo ugdymui. Strategas pažymėjo, kad sieks nenuvilti „Žalgirio“ gerbėjų ir stengsis iškovoti kelialapį į Eurolygos „Top-16“ etapo varžybas.

Kūčių vakarą su „Žalgiriu“ sudaręs kontraktą iki sezono pabaigos R.Butautas su naujaisiais savo auklėtiniais susipažins šiandien ryte. Per didžiąsias metų šventes žalgiriečiai gavo kelias poilsio dienas, tačiau naujojo ekipos vedlio galvoje buvo ne šventiniai rūpesčiai.

R.Butautas daug laiko praleido nagrinėdamas „Žalgirio“ bei varžovų žaidimą, bendravo su klubo vadovais bei sporto direktoriumi Algirdu Braziu.

„Bendrą vaizdą jau susidariau. Norėčiau, kad komanda kibiau gintųsi ir greičiau pultų“, – pirmuosius pastebėjimus atskleidė R.Butautas.

– Treneri, esate kaunietis, „Žalgirį“ treniravo jūsų tėvas, turbūt ir jums tai ypatinga komanda? – „Respublika“ paklausė R.BUTAUTO.
– „Žalgiris“ – mano gimtojo miesto komanda, be to joje žaidė ir ją treniravo mano tėvas, todėl man tai kelia sentimentus. Esu profesionalas ir dirbu ten, kur prireikia mano paslaugų, tačiau treniruoti „Žalgirį“ yra ne tik garbė, bet ir didžiulė atsakomybė. Visada yra labai sudėtinga ateiti į komandą sezono viduryje, tačiau sunkus darbas gali duoti vaisių.

– Atsakomybė bus itin didelė, nes dalis gerbėjų vis dar tiki, kad įvyks stebuklas ir komanda iškops į Eurolygos „Top-16“ etapą.
– Nors laiko turime labai nedaug, bandysime neapvilti savo gerbėjų. Ekipai dabar nelengvos dienos, jai labai reikalingas sirgalių palaikymas, todėl tikiuosi, kad jie bus kantrūs ir ištikimi.

– Ką pirmiausiai ketinate keisti „Žalgirio“ žaidime?
– Pirmiausiai noriu padėkoti treneriui Gintarui Krapikui, kurį gerbiu ir kaip žmogų, ir kaip asmenybę. Visada galima kažką pagerinti – noriu, kad komanda geriau gintųsi ir greičiau pultų.

– Apie ką kalbėjotės su klubo savininku Vladimiru Romanovu? Kokie tikslai keliami jums ir klubui?
– Teko nemažai su juo bendrauti klubo strategijos klausimais. Sieksime kelti jaunų krepšininkų meistriškumą ir stengtis, kad jie aikštelėje praleistų daugiau laiko. V.Romanovas siūlė aukoti kai kurias rungtynes ir rizikuoti – žaisti remiantis tik jaunais krepšininkais, tačiau žinoma, sieksime ir pergalių, nes jų visi laukia. Bandysime suderinti tuos du dalykus, o mūsų prioritetas yra Lietuvos krepšinio lygos varžybos.

– Vadinasi, sezoną Eurolygoje jau laidojate?
– Ne, kol yra šansų ir galimybių, stengsimės padaryti viską, kad žaistume kitame etape.

– Ar „Žalgirio“ strategija auginti jaunus krepšininkus jums yra priimtina?
– Man labai patinka, kad rūpinamasi nacionalinio krepšinio pagrindais – jaunimu. Be savo krepšininkų niekada neturėsime stiprių klubų, kadangi nusipirkti 12 žaidėjų yra labai brangu, o sirgaliams aikštėje matyti vien legionierius nebūtų įdomu. Esu lietuvis, todėl man tai imponuoja. Džiaugiuosi, kad klubas pasirinko tokią kryptį.

– Ar ieškosite pastiprinimo?
– Ne, šiuo metu apie tai negalvojame. Mus labai spaudžia laikas, todėl kol kas stengsimės verstis savais žaidėjais.

– Ar į komandą neketinate pasikviesti Andriaus Mažučio?
– Ne, tokia galimybė nebuvo svarstoma.

Komentarai