Eurolygos atrankos turnyre „Žalgirio“ jaunimas ir toliau nesustabdomas 0

Eurolygos jaunių atrankos turnyro A grupės trečiajame susitikime Kauno „Žalgirio“ komanda nepaliko jokių vilčių vietos „Stella Azzurra“ ekipai, sutriuškindama ją įspūdingu rezultatu 111:63. Tai buvo jau trečioji jaunųjų žalgiriečių pergalė, kuri leido iškovoti ne tik pirmąją vietą pogrupyje, tačiau ir užsitikrinti vietą finale, kuriame jau laukia Trevizo „Benetton“ bendraamžiai.

Nors pirmąjį tašką pelnė Rolandas Jakštas, latvio Ojaro Silinio tolimas šūvis po akimirkos leido šeimininkams išsiveržti į priekį (3:1). Vis tik ilgai laukti „Žalgirio“ atsako neteko, Dovydas Redikas bei Edgaras Ulanovas pelnė po šešis taškus, lietuviai spurtavo 14:0 bei pirmą kartą įgijo saugesnį pranašumą (15:3). Kad ir kaip varžovai stengėsi atsitiesti, jiems to padaryti nepavyko. R.Jakštui įkrovus kamuolį iš viršaus, o jau kitoje atakoje sumetus baudas, skirtumas išaugo iki 23:8. Niekas nepasikeitė ir per paskutines ketvirčio minutes, kurias „Žalgiris“ užbaigė dar vienu R.Jakšto dėjimu – 30:9.

Svečiai iš Lietuvos apsukų nemažino ir po dvi minutes trukusio atokvėpio – į varžovų keturis pelnytus taškus „Žalgiris“ atsakė 9, taip tęsdamas triuškinimą (40:13). Po Romos klubo trenerių paprašytos minutės pertraukėlės šie pelnė šešis taškus be atsako, tačiau jaunoji „Žalgirio“ pamaina greitai atsigavo ir E.Ulanovui į savo sąskaitą įsirašius 11-ąjį tašką pirmavo rezultatu 45:19. „Stella Azzurra“ žaidėjai ir toliau sunkiai rado kelius žalgiriečių krepšio link, tuo tarpu lietuviai toliau smaginosi ir po eilinio R.Jakšto dėjimo komandas skyrė 29 taškai – 51:22. Panašiai pirmoji susitikimo dalis ir baigėsi – 53:25.

Net ir turėdami akivaizdų pranašumą „Žalgirio“ krepšininkai išlaikė savo žaidimo ritmą ir įpusėjus trečiajam kėliniui, po Kasparo Vecvagaro dvitaškio, persvarą padidino iki rekordinės – 67:32. Skirtumas ir toliau augo kaip ant mielių – Taurui Jogėlai per trumpą laiką pelnius 8 taškus žalgiriečių pranašumas perkopė ir 40 taškų ribą (75:34). Ketvirčio pabaigoje pirmuosius taškus pelnė ir 15-metis Marius Grigonis, o kauniečiai prieš lemiamas dešimt minučių galėjo būti ramūs  – 80:42.

„Žalgirio” treneriai paskutinėje mačo atkarpoje leido daugiau pasireikšti ir įprastai kiek mažiau žaidžiantiems krepšininkams, tačiau didesnės įtakos žaidimui tai neturėjo. Po M.Grigonio antrojo tikslaus metimo svečiai iš Lietuvos pirmavo rezultatu 88:53, o 38-ąją rungtynių minutę, savo 12-ąjį tašką pelnius T.Jogėlai, „Žalgiris“ susigražino 40 taškų pranašumą (95:55). Bet tai dar nebuvo viskas, po dar vieno tikslaus M.Grigonio šūvio žalgiriečių persvara perkopė ir 50 taškų ribą (109:58), o aidint finalinei sirenai rezultatas švieslentėje skelbė apie dar vieną „Žalgirio“ pergalę, šį kartą įspūdingu rezultatu – 111:63.

„Žalgiris“: T.Jogėla 16, R.Jakštas 15 (8 atk. kam.), E.Ulanovas 14, K.Vecvagars 13, M.Grigonis 10, E.Mockevičius 10 (7 atk. kam.), D.Redikas 8, A.Jankaitis 8, R.Narkevičius 7, E.Aniulis 4 (4 rez. perd.), T.Tamošiūnas 3, T.Lekūnas 3.

„Stella Azzurra”: O.Silinš 17, G.Casagrande 8.

Eurolygos jaunių atrankos turnyro finale Kauno „Žalgirio“ laukia Trevizo „Benetton“ dvyliktukas, užsitikrinęs B grupės pirmąją vietą nepaisant paskutinių susitikimų baigties. Italai į finalą pateko įveikdami pogrupio favoritais laikytus Belgrado FMP ir Maskvos CSKA bendraamžius. Sekmadienį „Benetton“ už serbus buvo pajėgesni 74:61, o pirmadienį maskviečius nugalėjo įtemptoje kovoje po dvejų pratęsimų 88:82.

Romoje finale nugalėjusi komanda gaus tiesioginį kelialapį į pagrindinį jaunių turnyrą, kuris vyks Eurolygos finalinio ketverto metu Paryžiuje. Dar trys ekipos paaiškės kituose atrankiniuose turnyruose. Romoje antra likusi ekipa išsaugos viltis patekti į 8 komandų varžybas, kadangi Eurolyga trims klubams suteiks vardinius kvietimus („wild card“). Vietą finaliniame turnyre anksčiau laiko užsitikrino praėjusių metų čempionai FMP krepšininkai.

Komentarai