„Žalgirio“ jaunieji krepšininkai užtikrintai triumfavo Eurolygos atrankos turnyre 0

Kauno „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai užtikrintai triumfavo Italijos sostinėje Romoje vykusiame Eurolygos jaunių atrankos turnyre, finale nepalikę jokių vilčių Trevizo „Benetton“ bendraamžiams – 79:55. Ši pergalė žalgiriečiams atvėrė kelią į finalinį turnyro etapą Paryžiuje, kuris vyks Eurolygos finalo ketverto metu.

Susitikimas prasidėjo atsargiai, o pirmąjį tašką sužaidus nepilnas dvi minutes baudos metimu pelnė Edgaras Ulanovas. Varžovai į tai atsakė dviem dvitaškiais (4:1), tačiau pirmą kartą taškais iš žaidimo žalgiriečių gretose pasižymėjo Rolandas Jakštas, sušvelnindamas atsilikimą (3:4). Kova ir toliau buvo labai atkakli – įpusėjus kėliniui po dar vieno E.Ulanovo metimo ekipas vėl skyrė taškas (5:6). Vienu metu italai pirmavo rezultatu 13:7, tačiau kauniečiams pavyko spurtuoti 7:0 ir po penkių Kasparo Vecvagaro taškų iš eilės išsiveržti į priekį (14:13). „Benetton“ iki ketvirčio pabaigos spėjo surengti vieną tikslią ataką bei po pirmųjų dešimties minučių turėjo minimalią persvarą – 15:14.

Antrasis kėlinys prasidėjo penkiais „Žalgirio“ taškais iš eilės: K.Vecvagaras smeigė savo antrąjį tritaškį, Dovydas Redikas į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius taškus, tuo tarpu žalgiriečiai įgavo didžiausią turėtą pranašumą (19:15). Nors italai atsakė tiksliu metimu (17:19), svečiai iš Lietuvos nesnaudė – po Tomo Lekūno reido bei 11 D.Rediko taškų iš eilės lietuviai pirmavo jau 32:22. Ir toliau nesustabdomas buvo D.Redikas, po dar vieno jo metimo ekipas skyrė jau 13 taškų (35:22). Prieš didžiąją pertrauką „Žalgirio“ gretose pasižymėjo  ir Tauras Jogėla su R.Jakštu, o tai komandai leido po pirmosios susitikimo dalies jaustis pakankamai komfortabiliai (39:26).

Ilgoji pertrauka žalgiriečių žaidimo kokybės nesugadino – po atokvėpio pirmasis varžovų krepšį dėjimu sudrebino E.Ulanovas (41:26), o įpusėjus kėliniui T.Lekūno tolimas šūvis „Žalgirio“ persvarą padidino iki rekordinės (48:32). To kauniečiams neužteko ir Egidijui Mockevičiui pelnius savo ketvirtąjį tašką švieslentėje degė viską pasakantys skaičiai – 53:35. Akimirkai atsigavę „Benetton“ krepšininkai priartėjo iki 42:55, tačiau per minutės pertraukėlę išklausę trenerių nurodymus jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai susiėmė ir prieš lemiamas dešimt minučių turėjo solidžią persvarą – 60:42.

Paskutinėje susitikimo atkarpoje svečiai iš Lietuvos italams net neleido pagalvoti apie pergalę. Disciplinuotai bei užtikrintai žaidę žalgiriečiai įpusėjus kėliniui, po Augustino Jankaičio metimo, pirmavo rezultatu 67:49, o savo progą realizavus Taurui Jogėlai dar padidino pranašumą – 69:49. Dar kartą pasižymėjus A.Jankaičiui kauniečių persvarą sudarė jau 21 taškas (72:51). Lietuviai ir toliau demonstravo patikimą žaidimą bei aidint finalinei sirenai galėjo džiaugtis pelnytai iškovotu kelialapiu į Paryžių – 79:55.

„Žalgiris“: D.Redikas 15, K.Vecvagaras 11 (3 rez. perd.), R.Jakštas 11 (14 atk. kam.), E.Mockevičius 10 (8 atk. kam.), A.Jankaitis 9 (4 atk. kam.), T.Lekūnas 9, E.Ulanovas 7, T.Jogėla 5, E.Aniulis 2.

„Benetton“: A.Mazičius 18, A.Quarisa 13, A.Zanelli 11.

Komentarai