Naudingiausiu Eurolygos atrankos turnyro krepšininku pripažintas R.Jakštas 0

Po finalinio Eurolygos jaunių atrankos turnyro susitikimo, kuriame Kauno „Žalgiris“ nepaliko jokių vilčių Italijos Trevizo „Benetton“ bendraamžiams (79:55), buvo paskelbtas ne tik simbolinis turnyro penketas, tačiau ir absoliučiai naudingiausias krepšininkas. Juo pripažintas „saboniukas“ Rolandas Jakštas.

Jaunųjų žalgiriečių triumfo akimirkas galite peržiūrėti Žalgiris.lt foto galerijoje.

R.Jakštas pavydėtiną stabilumą demonstravo viso turnyro metu ir per keturias rungtynes vidutiniškai pelnydavo 17,5 taško bei atkovodavo 8,5 kamuolio. A.Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis ne mažiau sėkmingai žaidė ir finale, kuriame pelnė 11 taškų bei po krepšiais sugriebė net 14 kamuolių. Svarbiausiame susitikime su Trevizo „Benetton“ jo naudingumo koeficientas buvo didžiausias komandoje +21.

Individualaus pripažinimo sulaukė ir kitas žalgirietis Dovydas Redikas, patekęs į simbolinį Eurolygos jaunių atrankos turnyro penketą. Jis „Žalgirio“ taškų kraitį finale papildė 15 taškų per 22 žaidimo minutes. Be jo simboliniame penkete taip pat galima rasti „Benetton“ lyderį Allesandro Gentile, Sienos „Montepaschi“ krepšininką Diego Monaldi, FMP atstovą Nikola Siladį bei Andrejų Loginovą iš Maskvos CSKA.

Komentarai