Naujuosius metus „Žalgiris“ paženklino „Sūduvos“ sutriuškinimu (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir toliau visus varžovus sėkmingai šluoja nuo savo kelio. Šeštadienį vykusiame dešimtojo turo susitikime žalgiriečiai nepaliko jokių vilčių šį sezoną sėkmingai rungtyniaujantiems Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkams bei į savo sąskaitą įsirašė jau dešimtąją pergalę iš eilės – 97:59.

Akimirkos iš rungtynių – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Susitikimas prasidėjo atsargiai, o pirmuosius taškus, sužaidus kiek daugiau nei minutę, pelnė svečiai. Jiems pridėjus baudos metimą žalgiriečiai atsilikinėjo rezultatu 0:3, tačiau du tikslūs Šarūno Vasiliausko metimai, Tado Klimavičiaus taškai bei Dainiaus Šalengos reidas, situaciją pakeitė iš esmės (9:5). Nors vienu metu marijampoliečiai buvo priartėję iki minimumo (8:9), su tuo nenorėjo taikstytis kapitonas D.Šalenga – jam pelnius penkis taškus iš eilės varžovų treneris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (8:14). Varžovai ir toliau nenuleido rankų (13:14), tačiau D.Šalengos pristabdyti jiems nepavyko – po „Žalgirio“ kapitono dėjimo kauniečiai vėl pirmavo šešiais taškais (19:13). Situacija nepasikeitė iki pat pirmojo ketvirčio pabaigos, prieš kurią penkis taškus pelnė M.Brownas, tris pridėjo M.Pocius, o tai leido „Žalgiriui“ įgauti dviženklį pranašumą – 31:20.

Apsukų žalgiriečiai nemažino ir po dvi minutes trukusio atokvėpio bei savo progas realizavus Travisui Watsonui bei M.Brownui buvo priekyje jau 15 taškų skirtumu (35:20). Tiesa, svečiai atsakė nedideliu spurtu 6:0, kurį kėlinio viduryje nutraukė iš po krepšio pataikęs Siim-Sander Vene (37:26). Netrukus aikštelėje pasirodė ir Artūras Milaknis, kuris prabilo taip, kad varžovams beliko tik stebėti, kaip vienas po kito tritaškiai skrenda į jų krepšį. A.Milaknis keturias „Žalgirio“ atakas iš eilės užbaigė tiksliais tolimais šūviais, leisdamas „Žalgiriui“ pirmauti jau 24 taškais – 50:26. Prieš pat ilgąją pertrauką M.Brownas sumetė baudas, o aidint antrojo kėlinio finalinei sirenai kauniečiai pirmavo užtikrintai – 52:30.

Kiek padrikai žalgiriečiai pradėjo trečiąjį ketvirtį ir per pirmas tris kėlinio minutes pelnė vos du taškus, kai kamuolį iš viršaus įkrovė Mirza Begičius (54:36). Tiesa, vėliau aistruolių aktyviai palaikomi šeimininkai vėl pajuto žaidimo skonį ir po gražaus M.Pociaus perdavimo pasižymėjus Žygimantui Janavičiui pirmavo rezultatu 61:40. Ir toliau itin aktyvus „Žalgirio“ gretose buvo M.Pocius, po jo gražaus „slalomo“ į varžovų baudos aikštelę bei tikslaus metimo, ekipas skyrė 22 taškai (63:41). Paskutinę ketvirčio minutę kauniečių gretose tritaškiu pasižymėjo Adas Juškevičius, o dvitaškį pridėjo M.Begičius, taip padėdami „Žalgiriui“ prieš paskutinę susitikimo atkarpą turėti solidų pranašumą – 70:43.

Aikštelės šeimininkai net turėdami triuškinantį pranašumą nesustojo ir ketvirtajame ketvirtyje sužaidus keturias minutes po Povilo Butkevičiaus, S.Vene bei Š.Vasiliausko tikslių metimų pirmavo jau 35 taškais – 78:43. Ramūnas Butautas ir toliau negailėjo žaidybinio laiko jaunimui, tačiau švieslentėje tai atsispindėjo tik teigiamai – P.Butkevičiui bei A.Juškevičiui tiksliai užbaigus savo reidus, „Žalgiris“ dar padidino pranašumą – 83:47. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus dviems minutėms A.Juškevičius atliko juvelyrinį perdavimą P.Butkevičiui, kuriam teliko šį gražiai įkrauti iš viršaus (90:57). Paskutinėmis minutėmis svečiai iš Marijampolės atrodė lyg užmigę, o tuo žalgiriečiai puikiai naudojosi, gražiu žaidimu džiugindami susirinkusius aistruolius. Aidint finalinei sirenai Kauno sporto halėje valdė gera nuotaika, iškovota dar viena pergalė – 97:59.

„Žalgiris“: A.Milaknis 16, M.Pocius 14 (5 rez. perd.), M.Brownas 14 (3 rez. perd.), Š.Vasiliauskas 9 (3 rez. perd.), P.Butkevičius 9 (6 atk. kam.), D.Šalenga 9 (3 rez. perd.), A.Juškevičius 7, S.Vene 5 (6 atk. kam.), Ž.Janavičius 4 (4 atk. kam., 3 rez. perd.), T.Klimavičius 4 (4 atk. kam.), M.Begičius 4, T.Watsonas 2 (4 atk. kam.).

„Sūduva”: M.Ruikis 18 (7 atk. kam.), R.Danys 11.

Komentarai