R.Butautas debiuto Eurolygoje nesureikšmina (VIDEO) 0

Paulius Garkauskas, Rafael Achmedov, www.DELFI.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo strategas Ramūnas Butautas ketvirtadienį rungtynėse su Zagrebo „Cibona“ debiutuos Eurolygoje vyriausiojo trenerio pareigose. Tačiau R.Butautas savo debiutinių rungtynių nesureikšmina ir teigia, kad tai bus eilinis susitikimas, kuriame kauniečiai sieks pergalės. „Žalgirio“ vyr. treneris teigia paruošęs rungtynių strategiją, tačiau nerimą kelia amerikiečių sveikatos problemos.

Pirmose tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“, tuomet vadovaujamas Gintaro Krapiko, svečiuose 52:64 turėjo pripažinti Kroatijos krepšininkų pranašumą. R.Butautas teigia išanalizavęs varžovų žaidimą bei Kaune sieks atsirevanšuoti „Cibona“ komandai.

„Cibona“, jei taip galime išsireikšti, yra mūsų kaimynė turnyrinėje lentelėje ir mes pasistengsime ją įveikti. Jie meta labai daug tritaškių, labai gerai kovoja dėl kamuolio po varžovų krepšiu, mažai klysta, tačiau „Cibona“ – gana lėta komanda. Esame paruošę savo gynybos strategiją ir stengsimės, kad varžovas mūsų neapgautų“, – teigė R.Butautas.

Pastaruoju metu gerą sportinę formą demonstruojantis Artūras Milaknis pripažino, kad trenerio pasikeitimas turėjo teigiamos įtakos žalgiriečių žaidimui.

„Prie buvusio trenerio viskas jau buvo nusistovėję, dabar jaučiame naujoves, visi žaidėjai stengiasi pasitempti ir įrodyti treneriui, kad gali gerai žaisti. Manau, mūsų žaidimas gerėja“, – teigė A.Milaknis.

R.Butautui nerimą prieš artėjančias rungtynes kelia amerikiečių Traviso Watsono ir Marcuso Browno sveikatos problemos – T. Watsonas sirguliuoja, o M.Brownas skundžiasi alkūnės skausmais. Šiaip ar taip, greičiausiai amerikiečiai ketvirtadienį pasirodys aikštėje.

„Žalgiris“ likus dvejoms A grupės rungtynėms kol kas užima paskutinę, 6-tą grupės vietą. Tačiau kauniečiai dar neprarado teorinių vilčių patekti į TOP-16 varžybas. Tam jiems būtinos pergalės likusiose rungtynėse ir palankūs kiti rezultatai.

Komentarai