Į mačą su „Cibona“ – prekyboje ir „stovimi“ bilietai (+ VARŽOVŲ APŽVALGA) 0

Į šiandien 19.45 val. prasidėsiančią lemiamą Eurolygos A grupės kovą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Zagrebo „Cibona“ ekipų pradėta prekiauti bilietais į stovimas vietas (po 25 Lt). Eurolygos devintojo turo susitikime žalgiriečiai trauktis neturi kur, todėl visi norintys padėti „Žalgiriui“ iškovoti pergalę ir sausakimšai užpildyti Kauno sporto halę turėtų paskubėti įsigyti paskutinius bilietus.

Kaune svečiuojasi vis dar vidinių problemų kamuojama Zagrebo „Cibona“, kuri lyg sužeistas žvėris stengiasi įrodyti, jog vis dar priklauso Europos krepšinio elitui. Nepaisant to, „Žalgiriui“ reikalinga tik pergalė, nes tik teigiamas rezultatas Ramūno Butauto auklėtiniams išsaugotų viltis prasibrauti į išsvajotąjį kitą etapą.

Praėję metai „Cibona“ klubui buvo permainingi. Birželį komanda iškovojo Kroatijos čempionų žiedus, o vasarį virš savo galvų jau šeštą kartą istorijoje buvo iškėlusi šalies taurę. Ne prasčiau savo laiku du kartus Eurolygoje triumfavusiems kroatams sekėsi ir Eurolygoje, kur jie pateko į „TOP16“ etapą ir ten sugebėjo iškovoti dvi pergales.

Tačiau prasidėjusį 2009-2010 metų sezoną daugkartiniai Kroatijos čempionai prisimins dar ilgai. Ekipa yra patekusi į labai gilią finansinę krizę, dėl kurios ne tik pasikeitė dalis vadovybės, tačiau krepšininkai net ne kartą buvo užsiminę apie rungtynių boikotą. Nors problemos ir toliau egzistuoja, paskutinėse Eurolygos rungtynėse „Cibona“ kiek netikėtai namuose palaužė Stambulo „Fenerbahce-Ulker“ (80:77).

Šį sezoną lietuviai su kroatais jau du kartus buvo surėmę ginklus. Draugiškose rungtynėse rugsėjį „Žalgiris“ buvo pajėgesnis (73:64), tačiau daug svarbesniame Eurolygos ketvirtojo turo susitikime Zagrebe blankiai atrodę kauniečiai niekaip nesugebėjo sėkmingai pralaužti šeimininkų gynybos ledų bei pralaimėjo rezultatu 52:64.

Skirtingai nei mūšyje Kroatijoje, šį kartą žalgiriečiams nuo suolelio vadovaus ne Gintaras Krapikas, o naujasis treneris Ramūnas Butautas, kuriam tai bus krikštas Eurolygoje.

„Cibona“, kitaip nei „Regal FC Barcelona“ ar Sienos „Montepaschi“, savo gretose neturi pirmo ryškumo žvaigždžių, tačiau yra sukomplektuota pakankamai apylygiai visose grandyse. Į akis gal kiek labiau krenta „tretieji numeriai“, kurie dažnai imasi iniciatyvos svarbiausiais momentais. Tai Marko Tomasas bei Marinas Rožičius, Eurolygoje vidutiniškai renkantys po 12,6 bei 7,9 taško.

Pakankamai sėkmingai šiame sezone Zagrebo klubo žaidimui diriguoja Gordonas Jamontas, į varžovų krepšį suberiantis po 9,1 taško, atkovojantis po 3,1 kamuolio bei atliekantis po 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Visgi, Kaune jo neišvysime – kroatų klubo atstovai tikino, kad gynėjas atvyks į Kauną tiesiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kur buvo išleistas atostogų, tačiau vėliau paaiškino, kad jis Amerikoje peršalo ir grįš tiesiai į Kroatiją.

Atakuojančio gynėjo pozicijoje „Cibona“ strategai prioritetą teikia dvidešimtmečiui Bojanui Bogdanovičiui, o dažniausiai nuo atsarginių žaidėjų suolelio kiek vėliau pakyla Robertas Troha.

Pirmajame susitikime su „Žalgiriu“ nemažai rungtyniavo ir legionierius Antonio Gravesas, tiesa, vėliau dėl neišmokėto atlyginimo šis gynėjas paliko komandą.

„Cibona“ turi nemažai aukštų krepšininkų, o vidurio puolėjų Lukšos Andričiaus bei Daliboro Bagaričiaus ūgiai viršija 210 centimetrų. L.Andričius šiame Eurolygos sezone vidutiniškai pasižymi 8,6 taško bei 4,4 atkovoto kamuolio ir yra „Cibona“ trenerių pasirinkimas „numeris vienas“ po krepšiais. Reikia paminėti ir dar vieną Zagrebo ekipos krepšininką, pastaruoju metu vis didesnį trenerių štabo pasitikėjimą įgaunantį Leoną Radoševičių. Šis 19-metis vienas geriausių savo rungtynių sužaidė būtent paskutiniame ture su „Fenerbahce-Ulker“, kai pelnė šešis taškus bei surinko dešimt naudingumo balų.

Dar vienas kroatų koziris – ambicingas ir kiek pasipūtęs treneris Velimiras Perasovičius. Tai Kroatijos krepšinio mokyklos auklėtinis, anksčiau ir pats žaidęs krepšinį aukščiausiame lygyje. Vos 2004 m. trenerio karjerą pradėjęs V.Perasovičius jau yra treniravęs ir tokius klubus kaip Vitorijos „TAU Ceramica“ ar Sevilijos „Caja San Fernando“.

Prieš susitikimą jis apie „Žalgirį“ atsiliepė pagarbiai: „Žaisti Kaune niekam nebuvo, nėra ir nebus lengva. Juolab, „Žalgiris“ yra gera komanda, kuriai šis susitikimas – gyvybės ar mirties klausimas. Jei tikėsimės varžovų dovanėlių, mums teks skaudžiai nudegti. Darysime viską, kad pasiektume pergalę, jei viską darysime taip, kaip mokame, tikiu, jog galime pasiekti teigiamą rezultatą“, – sakė „Cibona“ strategas.

Komentarai